Украинският президент Владимир Зеленски тази година неуспешно се опита да

...
Украинският президент Владимир Зеленски тази година неуспешно се опита да
Коментари Харесай

Киев: Зеленски неуспешно се опита да се свърже с Путин

Украинският президент Владимир Зеленски тази година несполучливо се опита да се обади на съветския си сътрудник Владимир Путин, сподели ръководителят на кабинета на украинския водач Андрий Ермак, оповестява РИА Новости.

" Нашият президент в никакъв случай не се обажда там, където не е сигурен, че позвъняването му се чака и че са подготвени да му отговорят. Имаше единствено един опит тази година за определяне на контакт (с Путин - ред.). Не помня за какво диалогът беше не се състоя. ”, сподели той в изявление за зданието Фокус.

Ермак изрази мнение, че договарянията ще се проведат единствено когато има убеденост, че „ президентът на Руската федерация е подготвен да приказва и ще има тематика за диалог “.
Продажба на 1-стайни жилища в Дубай
Купете жилища в Дубай непосредствено от бизнесмена с частен плаж. Обадете ни се!
 
В същото време ръководителят на офиса увери, че Зеленски е подготвен за договаряния и среща с съветския водач, само че призна, че няма съответна дата, когато това може да се случи.

Джонсън и Зеленски признават нуждата от разговор с Русия
По-рано Зеленски съобщи, че в този момент няма контакти с Путин, само че Киев е подготвен да се срещне с Москва във всевъзможен формат, а самият той е подготвен да се обади на съветския водач, с цел да се договорят по комплицирани въпроси.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи при започване на седмицата, че Москва не е получавала съответни оферти от Украйна за среща сред Путин и Зеленски. По-рано той означи, че към този момент няма изясненост по отношение на вероятния дневен ред за сходни договаряния.

През април 2014 година украинските управляващи започнаха военна интервенция против самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, които оповестиха самостоятелност след държавния прелом в Киев през февруари 2014 година По последни данни на Организация на обединените нации жертви на спора са станали към 13 хиляди души.

Обсъжда се въпросът за разрешаване на обстановката в Донбас, в това число по време на срещите на контактната група. След споразуменията за помирение обаче стрелбата продължи, в ДНР и ЛНР оповестиха обстрел на жилищни региони с украинска тежка артилерия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР