Украинският президент Владимир Зеленски планира да посети Армения следващата седмица

...
Украинският президент Владимир Зеленски планира да посети Армения следващата седмица
Коментари Харесай

Зеленски готви посещение в Армения и Азербайджан

Украинският президент Владимир Зеленски възнамерява да посети Армения идната седмица на фона на възходящото напрежение сред страната и Русия. Това заяви арменската работа на радио " Свобода ", базирайки се на дипломатически източник.

Според събеседника на медията визитата евентуално ще се състои на 4 март. След това Зеленски ще пътува и до Азербайджан.

В същото време арменското външно министерство нито удостовери, нито отхвърли тази информация, като означи единствено, че осведоми обществеността за визитите на задгранични водачи в точния момент, добавя УНИАН. На собствен ред шарже д`аферът на Украйна в Ереван Валери Лобач също приказва сдържано за опцията за такова пътешестване. отбелязвайки, че " пролетта ще донесе позитивни събития в Армения ".

" Новината за вероятното пътешестване на Зеленски пристигна след неотдавнашните визити на премиера Никол Пашинян в Германия и Франция, по време на които той ускори рецензиите си към Русия. По-специално, Пашинян за първи път осъди съветската инвазия в Украйна ", написа изданието.

В същото време депутати, представляващи ръководещата партия на Пашинян " Граждански контракт ", припомниха, че украинският президент, който не е посетил нито една извънбалтийска някогашна руска страна от началото на войната с Русия, би трябвало да посети Ереван. По-специално Бабкен Тунян напомни, че Зеленски е " определеният водач на своята страна "

" И като други държавни глави той може да посети Армения, в случай че няма специфични спънки ", сподели политикът.
 Кремъл чака уточнения от Армения за ОДКС
Кремъл чака уточнения от Армения за ОДКС

Арменската страна не е подхванала никакви публични дейности в това отношение, сподели Песков

Кремъл съобщи по-рано през февруари, че Русия възнамерява да се свърже с Армения, откакто министър председателят Никол Пашинян сподели, че на контракта за групова сигурност (ОДКС), защото пактът е провалил страната. 

През последните месеци той изрази неодобрение от дългогодишните връзки на Армения с Русия и сподели, че с цел да обезпечи своите отбранителни потребности. Той също по този начин допусна, че нейното участие в ОДКС е в развой на преразглеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР