Украинският посланик Виталий Москаленко напуска България на 1 март. Той

...
Украинският посланик Виталий Москаленко напуска България на 1 март. Той
Коментари Харесай

Москаленко намекна, че снабдяването на Украйна с оръжия през трети страни продължава

Украинският дипломат Виталий Москаленко напуща България на 1 март . Той съобщи, че през мандата си е направил всичко допустимо, с цел да бъде потребен. За новия дипломат на Украйна в страната ни Олеся Илашчук, той изясни: " Аз не я познавам нито персонално, нито задочно ". Той направи това в изявление за Нова телевизия.

Москаленко акцентира, че на негово място у нас идва " човек, който има голямо предпочитание и благоприятни условия " да продължи активността, която са провеждали и почнали с началото на войната . " Вярно е, че не е посланик от кариерата. Има обаче статистика, съгласно която резултатността на хора, които не са били близки до дипломацията, е доста по-висока, спрямо професионалните дипломати ", счита посланикът.

Москаленко направи коментар и във връзка с, озаглавена " България - страната, която скрито избави Украйна ". На въпрос дали би дефинирал обстановката по този метод, посланикът сподели: " Абсолютно! ". Според него това е образец, че България заема страната на Украйна, в това число и по повод даването на съответна помощ.

На съответен въпрос продължава ли въоръжаването на Украйна с българско оръжие през трети страни , посланикът отговори: " Очевидно. Аз считам, че на този въпрос мога да отговоря по-скоро в позитивен смисъл, в сравнение с противоположното ".
 България се избавила от най-горещото място в пъкъла с поддръжката за Украйна, съгласно Политическа партия
България се избавила от най-горещото място в пъкъла с поддръжката за Украйна, съгласно Политическа партия

Спазили сме решението на Народно събрание до писмен знак

След като завърши задачата му в България, Москаленко се прибира в Киев с желанието да стане част от териториалната защита на града . " Аз ще се опитам да се запиша в нея. Вече върших такива опити, само че почтено да ви кажа - не изключително сполучливи. Това не значи, че желая да стана боен. Просто, като жител, считам за собствен дълг най-малко да направя подобен опит да бъда потребен на бойното поле ", декларира дипломатът.

Връщането на суверенитета на Украйна, посланикът си показва с изтласкването на съветските войски зад рамките на границите на страната му. " Включително и от Крим, и от Донецка и от Луганска област. Естествено, с оръжие. Иначе, с кого да преговаряме? С Путин? Това е невероятно, тъй като той желае да договаря при неговите условия и авансово от Украйна да бъдат приети окупираните територии, които той счита за свои ", обясни дипломатът.

Украинският дипломат, съгласно който няма военно решение на спора и би трябвало разговор. " От началото на войната бяха освободени съвсем 50% от завзетите територии. Изключително с военни средства, заради героизма и изкуството на украинските воини и всички помагащи доброволци. Диалога ще го потърсим при всички положения - след едно наложително изискване - когато всички съветски войски бъдат извадени от украинските територии, в това число Крим и редица райони на Донбас - Донецка и Луганска област ", е мнението му.

В България Виталий Москаленко оставя своята щерка и внучето си. Обещава да се връща у нас, колкото е допустимо по-често. " Напускам България по този начин, като че ли моята родна страна ", показа той.
 Украинският дипломат у нас: Русия организира империалистическа политика
Украинският дипломат у нас: Русия организира империалистическа политика

Виталий Москаленко сигнализира, че обсегът на войната може да излезе отвън рамките на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР