Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба каза в четвъртък,

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба каза в четвъртък,
Коментари Харесай

Украйна иска свикване на Съвета за сигурност на ООН заради призива на сепаратистите за помощ от Русия

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба сподели в четвъртък, че е изискал привикване на незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на апела на проруските сепаратисти за военна помощ от Москва, заяви Ройтерс.

„Украйна изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради апела на съветските окупационни администрации в Донецк и Руганск към Русия с молба да им окаже военно подпомагане, което съставлява по-нататъшна ескалация на обстановката със сигурността“, написа Кулеба в Туитър.

В сряда вечерта прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разгласи, че водачите на самообявилите се Донецка и Луганска национална република са изпратили писмо до Владимир Путин, с което желаят от него помощ за „отблъскване на експанзията от страна на въоръжените сили на Украйна“ на съображение на членове 3 и 4 от договорите за дружба, съдействие и взаимна помощ сред Руската федерация и републиките.

В реакция на писмото Белият дом съобщи, че настояването на украинските сепаратисти за съветска военна поддръжка е образец за интервенциите под „фалшив флаг“, за които Западът неведнъж е предупреждавал, заяви Асошиейтед прес.

Съединени американски щати и съдружниците им от месеци настояват, че Русия може да се опита да сътвори предлог за инвазия в Украйна посредством потреблението на такива интервенции.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР