Украинският министър на отбраната заяви днес, че числеността на руските

...
Украинският министър на отбраната заяви днес, че числеността на руските
Коментари Харесай

Руските военни около Украйна са 149 000

Украинският министър на защитата съобщи през днешния ден, че числеността на съветските войски към страната е достигнала 149 000, съобщи Агенция Франс Прес. Той акцентира, че Украйна няма желание да атакува проруските сепаратисти в Донбас.

„ Наблюдаваме дивизии от съветски войски, които наброяват 129 000. А дружно с военноморският и военновъздушният съставен елемент числеността доближава 149 000 “, сподели Олексий Резников в Народното събрание.

Той прикани жителите на териториите в Източна Украйна под контрола на проруски сепаратисти да не имат вяра в пропагандата на Русия за „ украинско нахлуване “.

„ Пак наблягам: Украйна укрепва защитата си, само че ние нямаме желание да подхващаме каквито и да е силови дейности във връзка с краткотрайно окупираните територии в Донецка и Луганска област или Крим. Ние ще се движим по политико-дипломатически път, с цел да не бъдат изложени на заплаха нашите жители там “, сподели министърът.

Резников се обърна към жителите на тези региони с думите:

„ Хора, не се опасявайте. Не Украйна е вашият зложелател. А тези, които сякаш желаят да ви защитят от Украйна. Не вярвайте на клюки за украинско нахлуване. Украинската войска е подготвена за каквото и да е развиване на събитията в защита “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР