Украинският клуб Шахтьор Донецк търси компенсация в размер на 50

...
Украинският клуб Шахтьор Донецк търси компенсация в размер на 50
Коментари Харесай

Шахтьор иска огромно обезщетение от ФИФА

Украинският клуб Шахтьор Донецк търси отплата в размер на 50 милиона евро от Международната футболна асоциация (ФИФА) поради провалени прехвърляния, оповестява The Ahtletic.

Документите са импортирани в Спортния трибунал (КАС), който ще вземе окончателното решение. През предишния месец ФИФА реши да спре за период от една година договорите на футболистите от съветски и украински клубове, а Шахтьор изиска от КАС да анулира правилото. Клубът има 14 чужденци и твърди, че е на огромна загуба поради незавършени прехвърляния.

The Athletic оповестява, че изпълнителният шеф на украинците Сергей Палкин е изпратил писмо до президента на ФИФА, в което написа, че Шахтьор не е съумял да приключи изходящите прехвърляния на четирима чужденци. Общата сума е тъкмо 50 милиона.

Израелското крило Манор Соломон е бил пред трансфер във Фулъм за сумата от 7.5 милиона, само че договорката е пропаднала поради решението на ФИФА от 23 юни.

"Вярваме, че сме огромно футболно семейство, а това решение сочи тъкмо противоположното. Не сме огромно футболно семейство, тъй като на никого не му пука за украинските клубове, в това число ФИФА. Това е тъпо ", споделя още Палкин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР