Украинският генерален щаб съобщава в сводката си от тази сутрин,

...
Украинският генерален щаб съобщава в сводката си от тази сутрин,
Коментари Харесай

Руската армия отново атакува Авдеевка

Украинският общоприет щаб оповестява в сводката си от тази заран, че съветската войска още веднъж нападна в региона на Авдеевка след два дни на релативно мъртвило.

В авдеевското направление врагът възобнови настъпателните дейности и не изоставя опитите да обкръжи Авдеевка. Н ашите военни удържат защитата и нанасят на врага многочислени загуби, декларират от щаба.

За обновяване на офанзивите по фланговете край Авдеевка пишат и украинските военни блогъри, написа съветската редакция на BBC. Според тях тук-там руснаците са съумели да напреднат, само че единствено няколкостотин метра.

На 19 октомври беше обявено, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни е посетил региона на Авдеевка (както и Купянск).
 Политико: Украйна блъснала по Луганск с ATACMS
Политико: Украйна блъснала по Луганск с ATACMS

Този ход, бележи огромно усилване на отбраната на Украйна от страна на Съединени американски щати

Като цяло, съдейки по утринния отчет на украинския общоприет щаб, честотата на съветските офанзиви нараства : с изключение на Авдеевка, руснаците са атакували 30 пъти в най-северния сектор на фронта, в региона на Купянск, както и 12 пъти - малко на юг, покрай село Надежда (15 км тъкмо западно от Сватово). Още 16 набези са осъществени в региона на Мариинка.

Генералният щаб твърди, че всички офанзиви са отблъснати.

Украинският общоприет щаб не оповестява нищо за двата нови десанта на украински войски на левия бряг на Днепър край Херсон , за които военни блогъри оповестиха през последните три дни.
 Русия ожесточава офанзивите против Авдеевка
Русия ожесточава офанзивите против Авдеевка

Двама души са починали през вчерашния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР