Украинският държавен мрежов оператор Укренерго обяви извънредна ситуация след днешните

...
Украинският държавен мрежов оператор Укренерго обяви извънредна ситуация след днешните
Коментари Харесай

Украйна обяви извънредна ситуация в енергетиката

Украинският държавен мрежов оператор " Укренерго " разгласи изключителна обстановка след днешните съветски ракетни удари на територията на страната.

" Заради съветските ракетни удари на 16 декември по обекти от електроенергийната инфраструктура на Украйна - топлоелектрически централи, хидроцентрали и подстанции от магистралната мрежа в Киевска, Харковска и Днепропетровска области, се получи загуба от 50 % от потреблението на обединената енергийна система. Обявен е режим на систематична повреда ", се споделя в формалното известие на компанията.

Според Александър Харченко, шеф на Центъра за енергийни проучвания, тази обстановка значи, че няма техническа опция да се обезпечи електрическа енергия на към 50% от потребителите, както и на сериозна инфраструктура.

" Тоест няма метод нито да генерираме повече сила, нито да я транспортираме ", допълни той. 

Украинските власти оповестиха за детонации в столицата Киев, в южния град Кривой рог и североизточния Харков, както и към Одеса и Виницка област. Харков, северната Сумска област, град Полтава и елементи от Киев са останали без електричество.

Водоснабдяването в столицата бе прекратено след новата вълна от съветски удари, метрото бе спряно, а метростанциите се употребяват за бомбоубежища. 

Железопътният оператор на Украйна оповестява, че някои жп линии също са останали без зареждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР