Украинският боксьор Олександър Усик спечели реванша си с Антъни Джошуа

...
Украинският боксьор Олександър Усик спечели реванша си с Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Усик удари Джошуа и в реванша и защити поясите си в тежка категория

Украинският боксьор Олександър Усик завоюва реванша си с Антъни Джошуа с неединодушно съдийско решение в Саудитска Арабия, като си обезпечи евентуален конфликт за безспорната международна купа в тежка категория с британеца Тайсън Фюри. Бившият отличник на планетата в полутежка категория, който се оправи с носителя на поясите в Лондон предходната година, се изправи против усъвършенствана версия на Ей Джей, само че още веднъж го надигра тактически в едвам четвъртия си мач в тежката категория .
Усик (л) още веднъж повали Джошуа (д).
Усик, който е към този момент непобеден на на професионалния кръг с баланс 20-0, мигновено се насочи към Фюри, който разгласи отдръпването си от бокса по-рано през месеца, само че загатна за желанието си да възобнови своята боксова кариера. Успех над „ Циганския крал “ ще сплоти всички четири пояса в тежката категория – IBF, WBO, WBA и WBC . „ Сигурен съм, че Тайсън Фюри към момента не се е отдръпнал. Убеден съм, че той желае да се бие с мен. Аз желая да се удрям с него. Ако не се удрям с Тайсън Фюри, няма да се удрям с никой. Посвещавам тази победа на моята страна, семейство, екип и всички военни, които пазят родината ми “, сподели той пред 12 000 на „ Кинг Абдулах Спортс Сити Сентър “ в Джеда.

Джошуа, от своя страна, бе очевидно отчаян от несполучливия опит да си върне коланите, като си разреши даже да употребява няколко нецензурни думи пред консервативната аудитория в саудитския град . „ Просто приказвах от сърцето си. Беше толкоз мъчно. Виждате по какъв начин Ей Джей се сдържа, пробвам се да го върша за мен и моя щаб, да работя интензивно. Трябваше да печеля. Адаптирах се, направих смяната, която беше нужна, с цел да бъда по-конкурентен. Не беше задоволително, само че оставих всичко от себе си в залата. Ако бях оставил всичко от себе си и на кръга, щях да печеля “, разяснява британецът.

За Джошуа това бе трето проваляне на професионалния кръг след първото от Усик предходната година и това от мексиканеца Анди Руис. А конфликтът сред него и украинеца стартира по негов усет, откакто неувереният в първия конфликт британец бе по-ранният агресор в началните два рунда. Силно дясно кроше на Джошуа откри Усик в третия рунд, като украинецът имаше своите проблеми, само че се завърна със серия от светкавични комбинации. Усик пое контрола върху събитията в заключителните стадии на мача, до момента в който противникът му обезверено търсеше да го смъкна на земята. В последна сметка това не се случи и по този начин украинският номер 1 в тежката категория победи със 113-115, 115-113 и 116-112 в картите на съдиите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР