Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, съобщи областният

...
Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, съобщи областният
Коментари Харесай

Украинските войски се изтеглиха от ключовия град Попасна

Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, заяви регионалният шеф на Луганска област Сергий Гайдай и по този метод удостовери по-ранни известия, че обитаемото място е завладяно, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пред украинската телевизия Гайдай съобщи, че украинските войски са се изтеглили, с цел да заемат по-укрепени позиции и добави: " Там всичко е разрушено ".

По-рано през днешния ден водачът на съветската република Чечения Рамзан Кадиров разгласи, че войските му са открили надзор над по-голямата част от Попасна.

Миналия месец съветските сили започнаха нова атака по източния фланг на Украйна. Едни от най-ожесточените набези и обстрели бяха точно в региона на град Попасна, който се намира в Луганска област.

Според специалисти Попасна е главният град на по този начин наречената Павлодарска дъга, през който минават всички връзки, доставката на муниции, горива и смазочни материали за украинската формация в Донбас.

" Неслучайно седмици наред се водеха яростни борби за Попасна, превземаха се къща след къща, блок след блок, освобождаваше се всеки етаж. Това е значима победа. Това е основната стъпка към сформирането на огромен казан и най-професионалната и най-боеспособна формация на въоръжените сили на Украйна - 24-та обособена механизирана бригада " Лвов " - ще бъде принудена да капитулира или да бъде унищожена ", счита военният специалист Василий Дандикин.

Освен това в този момент съветските и луганските елементи ще имат достъп до огромен транспортен възел в град Бахмут, който обезпечава връзка със Славянск и Краматорск.

Докторът на военните науки Константин Сивков е склонен, че Попасна е доста значимо оборудване и в този момент ще може да се приказва за обкръжаването и ликвидирането на въоръжените сили на Киев в Източна Украйна.

Попасна се намира в западната част на Луганската национална република. През града минават автомагистралите за градовете Артемовск и Красноармейск, както и за Лисичанск и Светлодарск.

Преди началото на дейните военни дейности през февруари тази година популацията бе към 20 000 души. След експлоадирането на въоръжения спор в Източна Украйна градът за малко време беше под контрола на ЛНР, само че от юли 2014 година попадна под контрола на Киев. Първите военни известия от там се появиха в средата на март тази година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР