Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на руските сили

...
Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на руските сили
Коментари Харесай

Украйна твърди, че напредва на южния фронт близо до Роботино

Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на съветските сили до Роботино, село на южната фронтова линия, което те настояват, че са завладяли през вчерашния ден, сподели през днешния ден украински боен представител, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Руските управляващи отхвърлят новината и настояват, че към момента владеят южните елементи на селото.

" Украинските сили означиха триумфи в посока Новоданиливка (Новоданиловка) и Вербове (Вербовое) ", обитаеми места в Запорожка област, сподели Андрий Ковальов пред държавните медии, добавяйки, че войските удържат отвоюваната територия и нападат съветската артилерия.

От юни насам украинската войска води доста мъчно контранастъпление на изток и юг и до момента е превзела единствено няколко села, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украинците би трябвало да се изправят против мощната съветска защита, защото войските на Москва са прекарали зимата и пролетта в подсилване на позициите си с окопи, противотанкови клопки и минни полета по продължение на стотици километри, изключително на юг.

Въпреки това анализаторите споделят, че завладяването на Роботино демонстрира, че украинската войска може да пробие съветските линии.

Ръководителят на съветските Донецката национална република Денис Пушилин уточни по съветска телевизия, че измежду " най-горещите точки " на фронта сега е регионът към Урожайне (Урожайное), на към 100 км североизточно от Роботино, където украинците са в нахлуване.

Пушилин също по този начин увери, че съветската войска е " удържала фланговете " към Бахмут, град, който повече от година беше в центъра на боевете, а през май Москва най-накрая го завладя. „ Ситуацията там (в Бахмут) се стабилизира “, увери Пушилин.

Членът на съветската администрация в Запорожка област Владимир Рогов на собствен ред разгласи, че обстановката край Роботино се управлява от съветските военни. ВСУ обстрелват с артилерия и щурмуват Роботино към този момент над два месеца, само че не им се удава да пробият, макар че хвърлиха в пердах и авиация. Руските сили са нормализирали линиите си и се водят позиционни боеве, посочи Рогов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР