Украинските военновъздушни сили (ВВС) съобщиха, че са свалили 14 от

...
Украинските военновъздушни сили (ВВС) съобщиха, че са свалили 14 от
Коментари Харесай

Русия изстреля 19 крилати ракети към Украйна. 14 бяха свалени

Украинските военновъздушни сили (ВВС) оповестиха, че са свалили 14 от общо 19 крилати ракети, изстреляни от Русия тази заран, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" По предварителни данни са изстреляни 19 крилати ракети Х-101 и Х-155, 14 от които са унищожени ", съобщи представител на украинските Военновъздушни сили.

При нападението е умрял един човек в Днепропетровска област, а четирима са били ранени, заяви регионалният й шеф в " Телеграм ".

Украинските сили не престават настъплението си към Мелитопол и Бахмут, до момента в който задържат позициите си по други посоки, съобщава Укринформ, като цитира представителя на въоръжените сили на украинския Генерален щаб Андрий Ковальов.

И по двете посоки вражеските сили са понесли загуби в жива мощ и военна техника, акцентира представителят. Отблъснати са осем набези в Запорожка област и 24 офанзиви по четири посоки в Донецка област, добави той.

По направлението Авдеевка украинските сили не престават да задържат силите на Москва, които не престават да се пробват да обкръжат селището. Отблъснати са 30 противников офанзиви.

В регионите на Маринка и Новомихайловка са отблъснати други 14 набези.

 Footage from the Ukrainian city of Marinka on the Eastern Front. A decade later, Marinka stands defiant!
— Astraia Intel  (@astraiaintel)

От 24 февруари 2022 година до 8 декември 2023 година украинските отбранителни сили са ликвидирали към 337 220 съветски нашественици, в това число 990 - през последното денонощие, оповестява Укринформ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР