Украинските военни твърдят, че 5710 руски войници са били убити

...
Украинските военни твърдят, че 5710 руски войници са били убити
Коментари Харесай

Киев: 5710 руски войници са убити досега. ТАСС: Имаме загуба на 3500 войници

Украинските военни настояват, че 5710 съветски бойци са били убити през първите пет дни на съветската инвазия в страната, съобщи Би Би Си.

Във видеосъобщение, оповестено в обществените мрежи, представител на Генералния щаб на Украйна добави, че над 200 съветски бойци са били пленени от украинските сили.

Унижощени са 198 съветски танка, 29 самолета, 846 бронирани машини и 29 хеликоптера. В неделя публични лица в Москва бяха принудени да признаят, че техните сили са понесли загуби, откакто дни наред твърдяха, че няма убити съветски бойци.

Европейският съюз вкара наказания против 26 видни руснаци, измежду които е и представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи " Ройтерс ", като се базира на решение, оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз.

Санкциите са въведени по отношение на съветското навлизане в Украйна. В санкционния лист са включени олигарси и предприемачи, настоящи в сферите на петрола, банковото дело и финансите, а също по този начин членове на съветското държавно управление, високопоставени военни и " пропагандисти, съдействали за разпространението на антиукраинска агитация ", съобщи Европейският съюз.

Сред включените в листата са ръководителят на държавната петролна компания " Роснефт " Игор Сечин и изпълнителният шеф на енергийния колос " Транснефт " Николай Токарев.

В листата са също олигарсите Алишер Усманов, Пьотър Авен и Александър Пономаренко, банкерът Михаил Фридман, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, други членове на съветското държавно управление и известни публицисти.

Русия към този момент не оповестява какъв брой са жертвите от войната в Украйна.

На 26 февруари организация ТАСС разгласява информация, за която твърдеше, че е от източник от военното министерство на Русия - в нея се съобщаваше за над 3500 изгубени бойци, убити и ранени, както и за загуба на 14 изтребители, 8 хеликоптера, над 100 танка, над 500 бронетранспортьора и други По-късно тази обява беше свалена.

По време на война постоянно има огромна неизясненост за убитите както от едната, по този начин и от друга страната. До момента Русия остава безмълвна във връзка с загубите, които търпи по време на нашествието си в Украйна, като военното им министерство не оповестява информация по въпроса.

В същото време от Киев взеха решение да се извърнат непосредствено към фамилиите на съветските бойци, които могат да разпознаят роднините си, които са починали или са попаднали в плен по време на войната.

Министерството на вътрешните работи на Украйна сътвори специфична онлайн платформа, на която посредством фотоси и видеа могат да бъдат потърсени убитите и пленени съветски бойци.

Инициативата, която беше наречена „ Потърси своите “ (Ищи своих), наподобява има и спомагателна стойност. С нея Украйна цели в допълнение да смъкна самочувствието на руснаците, а в това време и да понижи поддръжката за войната в Русия, където управляващите към този момент не афишират данни за жертвите, които армията търпи по време на нашествието.

На част от видеата, поместени на особено основана платформа, бойци настояват, че не са желали да влизат в Украйна, били са лъгани от командирите си, че ще бъдат единствено на образование, а също са държани гладни и на студено поради неприятния план на нападението.

В обръщението си към руснаците, които имат родственици бойци, съветникът на вътрешния министър твърди, че отношението към пленниците е „ доста хуманно “.

„ Никой не се държи зле с тях. Ако е належащо им предоставяме и здравна помощ. Но вашето държавно управление ви лиши роднините. Те нямат метод да се свържат с вас “, споделя Денясенко. Той прибавя, че през платена услуга родители могат да изпратят своето ДНК, с цел да може да бъде открито дали част от починалите са техни родственици.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР