Украинските власти възнамеряват да създадат зона за свободна търговия с

...
Украинските власти възнамеряват да създадат зона за свободна търговия с
Коментари Харесай

Украйна създава зона за свободна търговия с Турция през 2022 г.

Украинските управляващи имат намерение да основат зона за свободна търговия с Турция през идната година. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски на конференцията " Дипломация 30. Стратегия за мощна страна ".

" Планираме да официализираме зона за свободна търговия с Турция още през 2022 година по време на посещаване на турския президент Тайип Ердоган ", сподели той.

Президентите на двете страни се споразумяха да ускорят работата по съглашение за зона за свободна търговия през септември по време на среща в Съединени американски щати в границите на 76-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. По-късно украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че Украйна и Турция се надяват да подпишат съглашението за свободна търговия, което се договаря от доста години, през февруари 2022 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Киев " има проект за по-нататъшни правни стъпки " за това, сподели...

След като съглашението за свободна търговия влезе в действие, той съобщи, че " то ще ускори доста към този момент мощните търговски връзки сред двете черноморски страни и ще улесни установяването на нови бизнес връзки ".

През 2012 година задачата за основаване на съглашение за свободна търговия с Турция беше обществено сложена от тогавашния министър на икономическото развиване Петро Порошенко след договаряния с Анкара от страна на президента Виктор Янукович. Порошенко преследваше също задачата за подписване на съглашение, когато стана президент.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР