Украинските власти съобщиха за масирани руски удари по критичната инфраструктура

...
Украинските власти съобщиха за масирани руски удари по критичната инфраструктура
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Поредица от руски удари по ключова инфраструктура

Украинските управляващи оповестиха за масирани съветски удари по сериозната инфраструктура в Киев, Харков и други градове.

В резултат на това част от украинската столица е прекратена от електрозахранване и водоснабдяване, заяви кметът Виталий Кличко. Официални лица оповестиха и за вероятни спирания на електрозахранването в градовете Харков и Запорожие вследствие на ударите.

Нападението идва два дни откакто Русия упрекна Украйна в нахлуване с дрон против съветския Черноморски флот край крайбрежията на анексирания Кримски полуостров. Украйна отхвърли нападението, като съобщи, че Русия е боравила погрешно със личните си оръжия, само че Москва въпреки всичко разгласи прекъсване на присъединяване си в съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации, с цел да се разреши безвредното прекосяване на кораби, пренасящи зърно от Украйна.

От английското министерство на защитата дефинираха обвиняванията като „ погрешни изказвания от героичен мащаб, с цел да се отвлече вниманието от пагубния ход на противозаконното инвазия в Украйна ".

По-рано от Организация на обединените нации приканиха Москва и Киев да възобновят съглашението за зърнения кулоар - с помощта на което от Украйна бяха изнесени над 9 милиона тона зърно, а цените на храните в международен мащаб се намалиха. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР