Украинските власти съобщават, че засега Киев не е паднал и

...
Украинските власти съобщават, че засега Киев не е паднал и
Коментари Харесай

Киев все още устоява на руските атаки, взривен газопровод в Харков може да предизвика екокатастрофа

Украинските управляващи оповестяват, че към този момент Киев не е паднал и че украинската войска управлява обстановката. Цяла нощ в столицата са се водили тежки боеве.

Тази нощ съветски ракети са блъснали нефтохранилище на 40 км. югозападно от столицата до едно от летищата на Киев. В момента нефта гори и службите насочиха предизвестие към всички жители да не излизат на улицата и да не отварят прозорците, оповестява БТВ.

Ударена е и постройката на хранилище за нуклеарни боклуци, само че съгласно службите няма никаква заплаха, защото са нанесени вреди единствено по оградата.

Канцеларията на украинския президент пък заяви, че съветските сили са взривили газопровод в град Харков, втория по величина град в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Държавната работа за специфични връзки и отбрана на информацията предизвести, че детонацията, при която, съгласно нея, се образувал облак с формата на гъба, може да аргументи " екологична злополука ", съобщи Българска телеграфна агенция. Службата посъветва жителите да покрият прозорците си с мокри кърпи или плат и да пият доста течности.

Огромен пожар пък гори в петролен склад на авиобаза Василков, на към 30 км югозападно от столицата Киев, оповестява Си Ен Ен. По-рано край базата е имало две детонации. Районът е бил сцена на тежки борби, съгласно украинските управляващи.

Кметът на града Наталия Баласинович удостовери във видеосъобщение в обществените мрежи, че гори петролно вместилище в село Крячки. По думите й летището също е обстрелвано с балистична ракета, само че остава под контрола на Украйна.

Според основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова съветските сили не са съумели да завземат Харков, където се водят яростни боеве.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР