Украинските власти предупредиха авиокомпаниите да избягват полети над Черно море

...
Украинските власти предупредиха авиокомпаниите да избягват полети над Черно море
Коментари Харесай

Украйна: Избягвайте полети над Черно море

Украинските управляващи предизвестиха самолетните компании да заобикалят полети над Черно море поради военноморските учения на Русия, само че държат въздушното пространство на страната да остане отворено.

Премиерът Денис Шмигал сподели, че държавното управление е отделило близо 600 милиона щатски $, с цел да подсигурява продължаването на гражданските полети.

Германският канцлер Олаф Шолц идва през днешния ден в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски в опит да прояви взаимност и да помогне за осуетяването на вероятно нахлуване на Русия против Украйна. Във вторник Шолц ще отлети за Москва за договаряния с съветския президент Владимир Путин. " Целта на тези визити е да намерим метод за обезпечаването на мир в Европа ", сподели канцлерът през вчерашния ден пред кореспонденти. Той акцентира, че скупчването на към 100 хиляди съветски бойци по границата на Русия с Украйна е " доста огромна опасност " за мира.

Рискът Русия да предприеме военни дейности в Украйна е задоволително висок и оправдава изтеглянето на огромна част от личния състав на посолството на Съединени американски щати в Киев, което Държавният департамент разгласи, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън. Това е рационалният метод поради обстановката, акцентира Блинкън на конференция в Хонолулу след среща с външните министри на Япония и Южна Корея. Дипломатическото решение остава допустимо, акцентира Блинкън. " Начинът Москва да покаже, че желае да върви по този път, е елементарен ", съгласно държавния секретар. За задачата Русия " би трябвало да деескалира, вместо да ескалира ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР