Украинските въоръжени сили съобщиха, че шестима украински военнослужещи са били

...
Украинските въоръжени сили съобщиха, че шестима украински военнослужещи са били
Коментари Харесай

Шестима украински военнослужещи са убити, по време на мисии с два хеликоптера

Украинските въоръжени сили оповестиха, че шестима украински военнослужещи са били убити, до момента в който са изпълнявали задачи с два хеликоптера в Източна Украйна. В изказване на въоръжените сили в " Телеграм " се споделя, че военнослужещите са изпълнявали задачи в региона на източния град Бахмут, който се намира под контрола на съветските сили.

 

Киев заяви още за яростни сражения по направление Таврия на окупирания полуостров Крим. Според украинското основно командване са унищожени над 20 съветски единици бойна техника и 2 склада с муниции.

 

По-рано външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че триумфите на контра-офанзивата в региона могат да спомогнат за изтласкването на руснаците до Крим и да пресечен сухопътната връзка към полуострова. По този метод Киев ще раздели на две окупираните от Русия територии и ще затрудни доста снабдителните интервенции на съветската войска.

 

Президентът Володимир Зеленски удостовери, че не престават договарянията за доставка на спомагателни системи за противовъздушна защита.

" Стъпка по стъпка ще успеем, " акцентира Зеленски в обичайното си видеобръщение.

В същото време съветската противовъздушна защита заяви, че е свалила два украински дрона над Брянска област в Южна Русия. Няма данни за жертви и вреди. А по данни на управляващите в анексирания Крим противовъздушните елементи са свалили крилата ракета, изстреляна към полуострова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР