Украинските сили вероятно подготвят организирано оттегляне на малки миньорски град

...
Украинските сили вероятно подготвят организирано оттегляне на малки миньорски град
Коментари Харесай

Войната днес: Украйна вероятно подготвя организирано оттегляне от Бахмут, смятат анализатори

Украинските сили евентуално приготвят проведено отдръпване на дребни миньорски град Бахмут, сцена на най-ожесточените сражения на фронта през изтеклите месеци, пишат анализаторите от вашингтонския Институт за проучване на войната.

Те се базират на това, че украинските войски с разрушили два сериозно значими моста в региона, явно с цел да затруднят по-нататъшното придвижване на съветските сили.

Русия настойчиво и цената на доста жертви нападна Бахмут, тъй като той е подстъп към нахлуване към два други основни центъра в отчасти следената от Украйна Донецка област - Славянск и Краматорск. Пълното завземане на региона, която Путин разгласи за съветска предишния септември дружно с три други, е измежду основните политически цели на войната.

С цената на също обилни жертви Украйна съумя за месеци да изтощи съветските сили на тази част от фронта, само че предходната седмица значими обществени фигури в Киев дадоха знаци, че евентуално следва промяна на тактиката.

Усилено се приказва, че Киев приготвя ново нахлуване и през миналата седмица то е било проиграно на командно-щабно равнище в американска военна база в Германия с присъединяване на украински и американски висши военни, оповестиха украински медии.

В същото време украинският президент в постоянното си вечерно телевизионно послание повтори апела си за интернационален арбитражен съд за отговорните за войната.

Справедливост ще има, когато съветското държавно и военно управление бъде подведено под отговорност за войната, която стартира против Украйна, сподели Зеленски, представен от ДПА.

В украинския град Лвов през вчерашния ден се състоя интернационална конференция по този въпрос под надпис " Единство в името на справедливостта ".

" И когато им бъде потърсена отговорност, справедливостта ще бъде възобновена ", сподели Зеленски.

Зеленски обърна внимание на " отговорността на Русия и нейното управление, на персоналната отговорност за експанзията и терора против нашата страна и нашия народ ".

От месеци Украйна желае да бъде основан интернационален арбитражен съд, в който съветските водачи да дават отговор за военни закононарушения.

На срещата в Лвов, която се състоя при засилени ограничения за сигурност, участваха високопоставени представители от Европа и Съединени американски щати, влючително американският министър на правораздаването и основен прокурор Мерик Гарланд, но за нея беше публикувана малко информация.

А нощес на необявено авансово посещаване в Киев дойде председателката на Европейския парламент Роберта Мецола. 

Добре повертатися до України.

До цих хоробрих людей, які надихнули світ.
До героїв, які відмовляються здаватися.
До спокоен, хто пожертвував усім поради наших цінностей.
До європейців, чий дім у нашому Європейському Союзі.

????????????????
— Roberta Metsola (@EP_President)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР