Украинските сили са започнали голяма офанзива в района на Запорожие,

...
Украинските сили са започнали голяма офанзива в района на Запорожие,
Коментари Харесай

На Запорожкия фронт става горещо за руснаците

Украинските сили са почнали огромна атака в региона на Запорожие , на юг от Орихов, съобщaва Си Ен Ен, базирайки се на съветски чиновници и военни блогъри. Киев не е дал коментар.

" Запорожкият фронт - втората вълна от контранастъплението [на Въоръжените сили на Украйна] стартира ", написа в Telegram назначения от Москва началник на окупационната администрация в сряда.

" Противникът изпрати оптимални сили за пробив на нашата защита в посока Орехов (на съветски се изписва Орихов).

" Рано тази заран след солидна артилерийска подготовка и въздушни удари [украинците] потеглиха да щурмуват нашите позиции покрай Роботино ", добави той.

Руският боен блогър Rybar разказа сходна обстановка по южния фронт.

" След артилерийска подготовка от гаубичен дивизион и реактивна батарея на групировката, [украинските щурмови отряди] се спуснаха, с цел да пробият североизточно от Роботино ", пишат те, описвайки офанзива с десетки бронирани транспортни средства в това число танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори и бойни бронирани машини.

" Врагът съумя да проникне в три региона ", сподели още Rybar . " Сега в тази област се водят яростни борби. "

Украйна резервира безмълвие, както е всекидневно, и към момента не е коментирала тази докладвана атака, която е разследване от напредъка на нейните сили в региона през предходните дни.

В утринната си информация Генералният щаб на армията заяви единствено, че " украинските сили за защита не престават да водят настъпателни дейности в направленията Бахмут, Мелитопол и Бердянск ".

" Врагът направи несполучливи опити да си върне изгубената позиция североизточно от Роботино в Запорожска област ", ​​се споделя още в него, без да се навлиза в детайлности. " В същото време тя продължава да оказва мощна опозиция, реалокира елементи и войски и интензивно употребява запаси.

На други места, на Запорожкия фронт, украинските сили не престават да настъпват по оста Велика Новосилка - Бердянск.

" Украинските войски реализираха триумф в региона на Старомейорске на южния фронт ", сподели в сряда представителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов. " [Украинските] отбранителни сили са окопани там на постигнатите граници [на града].
 NYT: Къде и по какъв начин Русия настава в Украйна
NYT: Къде и по какъв начин Русия настава в Украйна

Сложна конюнктура към Купянск и Кременная

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР