Украинските сили са свалили руска ракета Кинжал“. Информацията, която бе

...
Украинските сили са свалили руска ракета Кинжал“. Информацията, която бе
Коментари Харесай

Пентагона потвърждава: Руска ракета „Кинжал“ беше свалена

Украинските сили са свалили съветска ракета „ Кинжал “. Информацията, която бе изнесена даже и от украинското военно командване със забавяне, бе доказана от представителя на Министерството на защитата на Съединени американски щати Пат Райдър на брифинг.

„ Кинжал “ е била изстреляна предходната седмица, 4 май, при масирана съветска офанзива по региони на Украйна, в това число Киев. Украинските сили са употребявали добитата неотдавна система Patriot. До този миг Patriot се употребява против стандартни балистични ракети и опцията за събаряне на хиперзвукови ракети беше чисто теоретична, написа BBC.

Въпреки че украинските военни откриха останките от тази ракета, управляващите се забавиха с разкриването на детайлности, до момента в който информацията за това не се появи в други източници, защото ракетата се смяташе за неразрушима. Украинското издание на Defense Express разгласява фотоси на останките, които, съгласно публицисти, приличаха на части от съветска хиперзвукова ракета.

След това информацията беше доказана от командващия Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук.

„ Поздравления за украинския народ за историческото събитие! Да, ние свалихме „ нямащата аналог “ ракета „ Кинжал “! Това се случи по време на нощната офанзива на 4 май в небето на Киевска област. Ракетата Х-47 е изстреляна от МиГ-31К от територията на Русия “, написа той.

Русия нормално оповестява за потреблението на такива ракети незабавно, само че този път от страна на Кремъл няма удостоверение. Пускането на такива модерни високотехнологични оръжия се употребява интензивно от съветската агитация, която афишира нейното предимство и неуязвимост по отношение на оръжията на други страни. За първи път този вид ракета бе употребена точно в Украйна на 18 март.

„ Кинжал “ е аеробалистична ракета, която може да форсира до МАХ 10. Това оставя доста малко време за реакция за изчисленията на Противовъздушна отбрана. „ Кинжал “ нормално се изстрелва от специфичен аероплан – МиГ-31К – височинен прехващач, основан още в дните на Съюз на съветските социалистически републики, само че особено осъвременен, с цел да носи такова тежко оръжие. „ Идеалното оръжие “, по думите на съветския президент Владимир Путин, бе показано от Русия преди пет години.

Освен че ракетата била способна да направи безполезни всички съществуващи и бъдещи противоракетни системи, също по този начин можела да унищожи огромни, движещи се на море морски цели като самолетоносачи, разрушители и крайцери.

Преди 5 години „ Кинжал “ беше и част от Парада на успеха на 9 май на Червения площад. За разлика от тази година. Според специалисти преди да стартира военната инвазия в Украйна на 23 февруари 2022 година Русия е разполагала с към 50 такива ракети. Има информация, че до този миг е изразходвала сред 15 и 20 броя.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР