Украинските сили са провели локални атаки и имат тактически успехи

...
Украинските сили са провели локални атаки и имат тактически успехи
Коментари Харесай

Украинската армия удари в Донецка и Запорожка области, засега с малки разузнавателни групи


Украинските сили са провели местни офанзиви и имат тактически триумфи в западната Донецка област и източната част на Запорожка област, заяви в ежедневната си сводка вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW).

На фрагменти с геолокация, оповестени нощес, се вижда, че механизирани украински елементи са се придвижили на североизток към Ривнопиле.

Руски военни блогъри също признават, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са нанесли удари и са завладяли Новодаривка и Нескучное. Някои от прокремълските блогъри даже настояват, че ВСУ са раздрали първата линия на съветската защита и са се придвижили 3 километра напред. Руските войски са изчезнали от позициите си и в Левадно, само че не е ясно по кое време се е случило това – при вчерашната украинска офанзива или по-рано.

От ISW прецизират, че към този момент образно удостоверение няма.

Руските източници на място настояват, че украинските удари са местни и по-скоро разследващи интервенции. В същото време съветското Министерство на защитата непосредствено оповести, че контраофанзивата на ВСУ е почнала, само че офанзивите били отбити. Никакви други източници обаче не загатват за огромни дейности.

Двете страни по едно и също време регистрират огромни загуби на врага и не приказват нищо за своите. „ За миналото денонощие съветските загуби са към 410 индивида “, оповестяват от Генералния щаб на ВСУ.

На собствен ред съветският генщаб твърди, че украинците са изгубили 250 бойци. Според Москва Украйна е почнала контранастъплението, само че опитът на войските да пробият в южно-донецкото направление бил спрян.

От ВСУ нарекоха изказванията на съветското министерство „ информационно-психологическа интервенция “.

В същото време тв каналът Sky News сподели контракт за доставка на оръжия от Иран за Русия на стойност над 1 милион $. Източникът на малкия екран твърди, че договорът е 100% същински. Той дал на публицистите и копие от втори контракт сред Иран и Русия – още веднъж за оръжия на стойност 740 хиляди $. Властите в Техеран от началото на войната в Украйна отхвърлят да са давали на Москва каквото и да е оръжие, само че от дълго време никой не им има вяра.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР