Украинските сили частично са обкръжили Бахмут по фланговете и все

...
Украинските сили частично са обкръжили Бахмут по фланговете и все
Коментари Харесай

Киев: Обкръжили сме Бахмут частично, все още контролираме част от града

Украинските сили отчасти са обкръжили Бахмут по фланговете и към момента управляват част от града , сподели в неделя заместник-министърът на защитата Ана Маляр, представена от Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин наемническите сили на " Вагнер " и съветската войска ден откакто ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че

Но Маляр сподели, че украинските войски не престават настъплението си в покрайнините на Бахмут и са завладяли част от височините над града.

" Нашите сили превзеха града в полуобкръжение, което ни дава опция да унищожим врага ", написа тя в " Телеграм ". " Следователно врагът би трябвало да се пази в частта на града, която управлява. "

Маляр добави, че украинските войски към момента пазят промишлени и инфраструктурни уреди в Бахмут, както и частен бранш на града .
 ISW: Противоречиви данни за Бахмут
ISW: Противоречиви данни за Бахмут

Това се споделя в разбора на фронта в Украйна на Института за проучване на войната

По-рано се, които първоначално бяха възприети като самопризнание, че Украйна е изгубила града,а  след това неговият представител внесе конкретизиране.

Журналисти на срещата на Г-7 в Хирошима попитаха президента на Украйна дали Бахмут остава в ръцете на украинската войска. " Не мисля по този начин ", цитира думите му Ройтерс. " Сега той е единствено в сърцата ни ", добави Володимир Зеленски.

" Трябва да разберете, че (там) няма нищо. Те (руснаците - бел.ред.) унищожиха всичко. Сега Бахмут е единствено в сърцата ни. Там няма нищо. " - това са точните думи на украинския президент.

Някои медии изтълкуваха цитираните преди по-малко от час думи на Володимир Зеленски за Бахмут като самопризнание, че градът е паднал. Но сътрудник на Financial Times в Киев написа в " Туитър ", че неговото обграждане назовава тази интерпретация " неправилна ".

Според тях Зеленски е споделил, че Бахмут е изгубен в смисъл, че е изцяло опустошен.

Въоръжените сили на Украйна не потвърдиха обстоятелството, че последните сектори от града, останали в техни ръце, са били изоставени.

По-късно (след публикуването на първата версия на тази публикация) прессекретарят на Зеленски Сергей Никифоров написа в " Туитър ", в който акцентира, че президентът отхвърля рухването на Бахмут. В неговото ревю (той мощно съкращава) въпросът към Зеленски беше: " Руснаците споделиха, че са завладяли Бахмут ". Именно за това, както твърди Никифоров, са се отнасяли думите на Зеленски " Мисля, че не ".
 ДНР твърди, че Бахмут е високомерен
ДНР твърди, че Бахмут е високомерен

След като Пригожин се похвали с победата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР