Украинските депутати одобриха законопроект за мобилизация на армията с цел

...
Украинските депутати одобриха законопроект за мобилизация на армията с цел
Коментари Харесай

Украйна одобри законопроект за мобилизация на армията

Украинските депутати утвърдиха законопроект за готовност на армията за увеличение на числеността на войските против Русия. Това се случи ден откакто беше отхвърлена уговорка, позволяваща на дългогодишни бойци да се върнат вкъщи от фронта, съобщи Агенция Франс Прес.


Законът има за цел да улесни набирането на бойци в армията, само че провокира прочут яд в страната, изтощена от траялата повече от 2 години битка със силите на Москва.

" Законопроектът за мобилизацията беше признат в целокупност ", съобщи депутатът Ярослав Железняк в известие в Телеграм.

Той заяви, че 283 от общо 450-те депутати в Народното събрание са дали своят вот в поддръжка на закона, който стяга наказванията за отклоняващите се от военна работа.

Украинската войска е отслабена от несполучливата контраатака против Русия през 2023 година и от блокирането в Конгреса на Съединени американски щати на основна американска военна помощ.

Смята се също по този начин, че тя е претърпяла големи загуби.

По-рано този месец Володимир Зеленски намали мобилизационната възраст от 27 на 25 години, защото Киев изпитва дефицит на бойци за битка с съветските сили.

На 10 април Народното събрание разгласи, че известна уговорка за демобилизация на бойците, които са се сражавали в продължение на 36 месеца, се анулира по искане на армията.

Зеленски към момента би трябвало да подпише закона за мобилизацията, с цел да влезе той в действие.

На него му лиши съвсем година да подпише предходен закон за понижаване на мобилизационната възраст, откакто той беше признат от Народното събрание./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР