Украинските бойци в обсадения металургичен комбинат Азовстал в Мариупол, последното

...
Украинските бойци в обсадения металургичен комбинат Азовстал в Мариупол, последното
Коментари Харесай

Украинските войски в Азовстал ще се бият до смърт

Украинските бойци в обсадения металургичен комбинат " Азовстал " в Мариупол, последното гнездо на украинска опозиция против съветските сили в града, се зарекоха да продължат да се бият, до момента в който са още живи.

" Ще продължим да се бием, до момента в който сме още живи, с цел да отблъснем съветските окупатори ", сподели на онлайн конференция капитан Святослав Паламар, заместник-командир на украинския полк " Азов ".

" Нямаме доста време, подложени сме на яростен обстрел ", сподели той и прикани интернационалната общественост да помогне за евакуирането на ранените бойци от комбината в Мариупол.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски сподели, че злото се е завърнало в Украйна. Той съобщи това в прочувственото си видео послание по случай 8 май, Деня на успеха, на който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съдружниците във Втората международна война.

Животът, за който бойците се сражаваха в онази война, завърши на 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна, сподели украинският президент. " Злото се завърна. Отново! ", сподели Зеленски и добави: " В друга форма, под разнообразни лозунги, само че със същите цели ", съобщи той.

Зеленски акцентира, че Украйна и нейните съдружници ще победят. " Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер ", сподели той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР