Украински военнослужещи са блокирали движението на най-големия граничен пункт с

...
Украински военнослужещи са блокирали движението на най-големия граничен пункт с
Коментари Харесай

Украйна блокира движението на граничен пункт с Приднестровието

Украински военнослужещи са блокирали придвижването на най-големия граничен пункт с Приднестровието – „ Кучурган “, като са издигнали стена от бетонни блокове. Съответното оповестява ТАСС, като се базира на организация „ Новости Приднестровье “.

„ Украинската страна сложи бетонни блокове на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кучурган “, се споделя в отчета. Снимките на организацията демонстрират, че на моста над едноименната река, който разделя страните, е инсталирана стена от блокове. Припомня се, че Украйна затвори границата с непризнатото Приднестровие на 28 февруари.

В края на април управляващите в Приднестровието вкараха режим на оптималната степен заплаха от терористична опасност.

По-рано Алексей Арестович, консултант в кабинета на президента на Украйна, увери, че армията на страната може да превземе Приднестровието, в случай че Кишинев насочи сходна молба. На собствен ред президентът на Молдова Мая Санду отговори, че управляващите на републиката постоянно са се застъпвали за спокойно разрешаване на спора и няма да трансформират позицията си. Тя акцентира, че управлението на страната ще предотврати дейности, които съставляват заплаха за жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР