Украински военни хирурзи са спасили живота на военнослужещ с проникващо

...
Украински военни хирурзи са спасили живота на военнослужещ с проникващо
Коментари Харесай

Сапьори край операционната маса. Хирурзи извадиха невзривена граната от тялото на украински боец - Свят

Украински военни хирурзи са избавили живота на военнослужещ с проникващо раняване в региона на сърцето, заяви на брифинг в Киев заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр. В интервенцията паралелно до хирурзите и медицинските сестри са взели участие сапьори, защото в тялото на ранения е имало заседнала невзривена осколочно-фугасна граната (ВОГ), която е можело да се взриви в операционната зала.

„ Това е потрес! Приятен. Не всяко раняване в региона на сърцето е смъртоносно! Военните лекари организираха интервенция по отстраняването на невзривената граната ВОГ от тялото на военнослужещия “, не скри страстите си Маляр.

Опасният арсенал, който е можело да детонира във всеки един миг, е бил изваден в наличието на двама сапьори, които са подсигурявали сигурността на медицинския личен състав.

Хирургическата интервенция е извършена под управление на един от най-опитните хирурзи във ВСУ Андрей Верба без електрокоагулация, защото гранатата е можело да се взриви. Операцията е траяла два часа, само че не се оповестява къде е извършена. По думите на Анна Маляр всичко е протекло сполучливо, а раненият военнослужещ е изпратен за по-нататъшна рехабилитация и възобновяване.

Изваденият от тялото на пациента арсенал е осколочно-фугасна откачаща граната ВОГ, диаметър 40 милиметра за подцевни и ръчни гранатомети с въздушен гърмеж и саморазрушение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР