Украински снаряди са подпалили и унищожили сградата на Министерството на

...
Украински снаряди са подпалили и унищожили сградата на Министерството на
Коментари Харесай

Украински снаряди унищожиха пожарната в Донецк, изгоря и военното окръжие -

Украински снаряди са запалили и унищожили постройката на Министерството на изключителните обстановки в центъра на т. н. Донецка национална република Донецк, заяви щабът на териториалната защита на проруското ръководство на региона.

„ На територията имаше доста техника, която се използваше от чиновниците на пожарната за избавяне на мирните поданици. Всичко е изгоряло изцяло. Това е целенасочена измама против спасителите, които през всичките тези дни излизаха да гасят пожари. “ – заяви от местопроизшествието военният сътрудник на „ Известия “ Александър Сафиулин.

Заради украинските офанзиви по думите му е спрял градският превоз в Донецк, развален е газопровод. Сепаратистите от Донецк, представени от федералната новинарска организация ФАН, упрекват украинската войска, че с обстрела на територии на Донецк са развалили електрозахранването, поради което без ток 76 миньори са се оказали заседнали в мина „ Засядко “.

Според украинските Телеграм канали в Донецк в петък е горяла и военна база на съветската войска, ситуирана в Киевския регион на града. Според очевидци в региона на пожара се чуват детонации. Огромен черен дирек от пушек се е издигал и над постройката на военното окръжие, в оповестения за столица на ДНР Донецк.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР