Украински отряди откриха кръстосан огън срещу военнослужещи от 54-та бригада

...
Украински отряди откриха кръстосан огън срещу военнослужещи от 54-та бригада
Коментари Харесай

Украински отряди са застреляли в гръб 32-ма военни, които са искали да се предадат

Украински отряди откриха пресечен огън против военнослужещи от 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна, които взеха решение да се предадат, вследствие на което 32 украински военнослужещи бяха смъртоносно ранени и убити. Това заяви във вторник формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава.

По думите му, след осъществяване на огнева подготовка за нахлуване на съветските войски в региона на селището Новомихайловка в Донецката национална република, повече от 30 военнослужещи от 25-и батальон на 54-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна са решили да сложат оръжие и да се предадат.

„ Около 22 часа военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна с бели флагове започнаха да настъпват към съветските позиции. В този миг поделение на украинския отряд, което дойде в опорния пункт с бронирана техника, откри пресечен огън по военнослужещите от 54-та бригада на Въоръжените сили на Украйна в тил. В резултат на това 32-ма украински военнослужещи бяха убити “, сподели Конашенков.

Той описа, че украинските военни, поискали да сложат оръжие, са се обърнали по радиото към съветското командване и са поискали преустановяване на огъня и обезпечаване на кулоар за излаз.

„ Този ​​инцидент, както и доста други сходни, ясно демонстрира, че на фона на възходящите военни неуспехи и деморализацията на украинските войски, киевският режим се пробва да спре отстъплението и предаването на своите елементи посредством наказателни дейности на отряди “, акцентира генералът.

Той означи, че животът на украински военнослужещи и мобилизирани бойци от елементи за териториална защита не значат нищо за актуалното управление на Украйна. Официалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация акцентира, че по време на специфичната военна интервенция украинската войска продължава да търпи обилни загуби. „ Искам да подчертая, че през последните седмици зачестиха случаите на пукотевица в тил на украински военнослужещи от националистически елементи в регионите на военни дейности “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР