Украински официални лица съобщиха, че въпреки че щетите, причинени от

...
Украински официални лица съобщиха, че въпреки че щетите, причинени от
Коментари Харесай

Как Русия променя тактиката си за атака срещу енергийната инфраст...

„ Украински публични лица оповестиха, че макар че вредите, породени от Москва, не са толкоз огромни, те са по-мащабни в сравнение с през зимата на 2022-23 година, и е ясно, че задачата на Руската федерация в този момент е да аргументи непоправими последици.

Между 22 март и 29 март Русия удари седем топлоелектрически централи - всички в райони, разнообразни от Киев, където се намира една от най-хубавите системи за противовъздушна защита в страната. Руски ракети удариха и две водноелектрически централи “,

Украйна не даде детайлности за степента на вредите на всяка станция, само че публични лица споделиха, че някои от тях, в това число в региона на Харков покрай съветската граница, са съвсем изцяло унищожени, прибавя FT.

„ Нашата цел е да възстановим допустимо най-вече до октомври “, сподели основният изпълнителен шеф на DTEK Максим Тимченко.

DTEK загуби към 80 % от производството на електрическа енергия вследствие на съветските офанзиви, осъществени през последната седмица на март. Пет топлоелектрически централи бяха принудени да спрат работа.

Според Тимченко има проекти за възобновяване на работата на някои подстанции и огромни електроцентрали, които не са изцяло разрушени.

 „ При изискване, че няма нови офанзиви, минимум 50 % от развалените енергийни блокове ще бъдат още веднъж свързани към мрежата “, сподели той.

„ Същият брой ракети, които бяха употребявани по време на офанзивата през зимата на 2022-23 година, в този момент са ориентирани към пет или шест енергийни уреди в един район “, сподели Мария Цатурян, началник на информационния отдел на Ukrenergo.

„ Руснаците желаят да изключат огромни индустриални райони и градове от електроснабдяването “, сподели тя.

Според нея по-малките подстанции, експлоатирани от Ukrenergo, могат да бъдат предпазени от офанзиви благодарение на защитни структури. Но е " доста мъчно, в случай че не и невероятно " да се защитят огромни електроцентрали, чието възобновяване изисква " няколко месеца или даже години ".

Втората значима разлика от зимата на 2022-2023 година е, че Русия към този момент употребява и скъпи балистични ракети, сподели ръководителят на енергийната комисия на Върховната Рада Андрей Герус.

Според оценките на ГУР Русия има задоволително ракети за още една или две огромни офанзиви през идващите седмици.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР