Украински официални лица официално признаха, че са освободили Роботине на

...
Украински официални лица официално признаха, че са освободили Роботине на
Коментари Харесай

ISW: Потвърдиха украинските успехи на фронта

Украински публични лица публично признаха , че са освободили Роботине на фона на продължаващото нахлуване в западната Запорожка област и покрай Бахмут. Това заяви украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр за достиженията към 28 август.

Също по този начин са изтласкали съветските сили от позиции източно от Клишчиевка (7 км югозападно от Бахмут) и в центъра на селището и са постигнали неустановен прогрес покрай Оригово-Василовка (11 км северозападно от Бахмут).

Напредъкът им се удостоверява и от съветска страна.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Маляр заяви, че украинските сили не престават настъпателните дейности в южното направление, което е главното за настъпателните интервенции. Изявлението е в сходство с наблюденията на ISW в Южна и Източна Украйна. Киев сега организира две интервенции в Южна Украйна, западната част на Запорожка област и в граничната зона на Донецка и Запорожка област. Маляр не показва нито една интервенция като съществена посока за нахлуване.
 Украйна разгласи, че е освободила стратегическо югоизточно населено място Роботине
Украйна разгласи, че е освободила стратегическо югоизточно населено място Роботине

войските на Киев в този момент се придвижват на югоизток от Роботине и на юг от близката Мала Токмачка

Руското военно командване продължава да употребява относително елитни съветски въздушнодесантни сили, като разполага тези войски за отбрана на уязвими позиции против украинските контраофанзиви. Кадри, оповестени на 27 август, демонстрират, че съветското военно командване е разположило елементи от съветската 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизияза подсилване на съветските позиции покрай Роботине, евентуално от региона на Кремина в Луганска област.

ISW по-рано видя, че детайли от съвсем всички съветски формирования работят в региони, където украинските сили организират контранастъпателни интервенции, и това странично преразпределяне в допълнение допуска, че съветските сили може да употребяват релативно елитни елементи за подсилване на сериозни браншове на фронтовата линия.

Преди това съветските сили преразпределиха 7-ма гвардейска планинска дивизия от Херсонска област, с цел да поддържат съветската защита в източната и западната Запорожка област и трансферираха други сили от Луганска област, с цел да се пазят против украинските контраофанзиви по фланговете на Бахмут. Руското военно командване поредно разчита на формирования като настъпателна и отбранителна мощ и те евентуално са влошени от високото си оперативно движение. Деградацията на тези сили евентуално ще отслаби способността на Русия да поддържа комплицирани отбранителни интервенции и съвсем несъмнено ще попречи на всяко съветско желание да възобнови огромни настъпателни интервенции, които разчитат най-вече на относително елитна пехота, каквато Русия в този момент липсва.

Руските сили нанесоха ракетен удар по тиловите региони на Украйна на 28 август. Украински публични лица оповестиха, че съветските сили са изстреляли четири крилати ракети " Калибър " от Черно море и две крилати ракети Х-59 от въздушното пространство над окупираната Херсонска област в посока Кривий Рог през нощта на 28 август и че украинската противовъздушна защита е прихванала всички ракети " Калибър " като се изключи две. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските ракети са блъснали граждански индустриален обект в Полтавска област.
 В Украйна: Няма вид за замяна на територии против мир
В Украйна: Няма вид за замяна на територии против мир

Подоляк: С Путин е изцяло неосъществим да се преговоря, той умишлено има незаконни планове

Служител на украинското разузнаване уточни, че съветските сили може да са попълнили нищожно запасите си от високоточни ракети посредством консервация през лятото на 2023 година Говорителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Вадим Скибицки съобщи на 28 август, че съветските сили имат общо 585 оставени в запасите им ракети с обхват над 500 км.

Украинският министър на защитата Олексий Резников за финален път даде публични украински данни за запасите от съветски ракети в началото на януари 2023 година в последните месеци на съветската ударна акция, ориентирана към сериозна инфраструктура от почти октомври 2022 година до март 2023 година Скибицки предложи нови данни за запасите от съветски ракети спрямо Данните на Резников за януари 2023 г . са както следва :

270 балистични и крилати ракети Искандер (+126 от януари)

140 крилати ракети " Калибър " с морско базиране (+81 от януари)

Приблизително 100 крилати ракети Kh-101/Kh-55/Kh-555 (-18 от януари)

Приблизително 75 балистични ракети Kinzhal (+22 от януари)

150 ракети Х-22/32 (-12 от януари).

Не е ясно дали тези данни са точни, само че все пак допускат, че украинското разузнаване преценя, че съветските сили са съумели нищожно да попълнят своите ресурси от високоточни ракети след края на по-голямата съветска въздушна акция през есента и зимата на 2022 година Руските сили започнаха нова въздушна акция през май 2023 година, фокусирана върху поддържането на по-редовен ритъм на удари против Украйна с по-малко ракети и Скибицки допусна, че това е разрешило на съветските сили да попълнят своите ресурси. Украински публични лица по-рано оповестиха, че Русия е в положение да създава почти 100 ракети от разнообразни видове на месец и това евентуално е разрешило на съветските сили или да поддържат, или нищожно да попълнят своите ресурси по време на лятната въздушна акция.

Скибицки съобщи, че съветските отбранителни предприятия изпитват усложнения да създават няколко десетки съответни типове ракети на месец заради дефицит на задгранични съставни елементи.

Украински публични лица обявиха, че съветските сили може да имат намерение да възобновят по-широка акция против украинската сериозна инфраструктура през есента на 2023 година, само че оцениха, че Русия евентуално не е попълнила запасите си от ракети, с цел да поддържа акция от мащаба на ударите през зимата на 2022-2023 година Скибицки съобщи, че съветските сили организират разузнаване на украински инфраструктурни обекти и може да стартират огромна серия от удари с ракети и дронове в края на септември или през октомври.

Руските сили нанесоха удари с до 100 ракети в една серия от удари по време на въздушната акция през есента и зимата на 2022 година и незначителното попълване на техните ракетни ресурси евентуално ще им попречи да проведат въздушна акция в съвсем този мащаб. Говорителят на украинските Военновъздушни сили полковник Юрий Игнат съобщи, че Русия усилва производството на ракети, само че не задоволително, с цел да поддържа същата активност на ударите като есента и зимата на 2022 година

Украински чиновници оцениха, че всяка идна съветска ударна акция може да употребява нови тактики, които употребяват по-малко ракети и повече дронове. Скибицки съобщи, че съветските сили усъвършенстват насочването и скоростта на взимане на решения, по-внимателно избират цели и подробно търсят направления за полети, които могат да заобиколят украинските системи за противовъздушна защита.

ISW към този момент е докладвал за способността на съветските сили да вършат нововъведения и да се учат в хода на войната.

Скибицки съобщи, че възможни идни широкомащабни съветски удари може да употребяват единствено към 10 до 30 ракети, само че ще бъдат съпроводени от доста по-голям брой ирански дронове Shahed-131/136.

Скибицки и Игнат обявиха, че по-голям брой дронове ще разреши на съветските сили да заобиколят в допълнение украинската противовъздушна защита, позволявайки на други снаряди да доближат задачите си. Игнат съобщи, че дронове евентуално ще бъдат употребявани при удари по украинската енергийна инфраструктура, а Скибицки означи, че съветските сили преди този момент са употребявали дронове Shahed, с цел да повредят необятно украински електрически подстанции.

Съобщава се, че Русия е почнала вътрешно произвеждане на модифицирани версии на дронове Shahed-131/136, само че съгласно известията се бори да ги създава с мечтаното движение и качество.

ISW по-рано оцени, че съветското командване може да има вяра, че огромен брой ударни дронове ще разрешат на съветските сили да преодолеят украинската противовъздушна защита, макар че безпилотните самолети Shahed остават съветската високоточна оръжейна система, която е най-уязвима за украинската противовъздушна защита.

Съобщава се, че украинските удари са развалили съветски самолети и съоръжение на летище в Курска област на 27 август. РБК-Украйна цитира източници от Украинската работа за сигурност, че военното контраразузнаване на SBU е направило удар с дрон на летище покрай град Курск в нощта на 27 август, повреди четири съветски изтребителя Су-30, един изтребител МиГ-29 и радари за ракетна система С-300 и две ракетни системи Панцир. Губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи, че украинските дронове са развалили жилищна постройка, а съветски милиблогъри обявиха на 28 август, че сателитните фотоси на летището не демонстрират забележими вреди на съветската военна техника.

ISW не може без значение да удостовери резултатите от украинските удари.

Руски блогъри продължиха да подлагат на критика съветското Министерство на защитата (МО) за занемаряване на недоволствата на ултранационалисти по отношение на малтретирането на бригада от Южния боен окръг, настояща в посока Херсон. Руски блогери продължиха да настояват, че съветското военно командване е избрало да пренебрегва и премълчава отчетите за елементи от 205-та обособена мотострелкова бригада (49-та общовойскова войска, Южен боен окръг), които са претърпели обилни загуби при несъответстваща артилерийска поддръжка и неприятно управление в Херсонското направление.

Един блогър твърди, че съветското министерство на защитата продължава да се сблъсква с бюрократични проблеми, които пречат на съветската войска да претърпи промени. Руските ултранационалисти са се надявали, че военното командване ще усъвършенства ръководството на военните старания след въоръжения протест на финансиста на групата " Вагнер " Евгений Пригожин, който се пробва да промени съветското военно командване - само че тези очаквания не се оправдаха.

Блогърът твърди, че възмущението от отношението към 205-та обособена мотострелкова бригада разделя съветското осведомително пространство на блогъри, които са лоялни към съветското МО, и такива, които са срещу съветското МО. Друг блогър твърди, че се въздържа да споделя 90 % от информацията си за съветските военни провали, като отбелязва, че съветските чиновници възприемат лимитираното количество рецензии като персонална офанзива против тях, вместо да мислят по какъв начин да подобрят изискванията за съветските военнослужещи.

Руските депутати и съветското осведомително пространство показаха разнообразни отзиви по отношение на оферти от съветската Държавна дума законопроект, който лишава лица от добитото им съветско поданство за отбягване на военна регистрация и готовност. Депутатът от Държавната дума Михаил Матвеев разгласи на 28 август, че е внесъл законопроекта, а съветският опозиционен вестник " Верстка " означи, че нито един от законопроектите, формирани персонално от Матвеев, не е достигнал до второ четене.

Неназован източник в Държавната дума сподели на Verstka, че нито управлението на Държавната дума, нито Руският съвет на федерацията са подкрепили законопроекта. Източник в Съвета на федерацията назова отнемането на добито поданство " прекомерно сериозна опасност " за съветските жители с добито поданство, защото може да възпира хората да желаят съветско поданство и тъй като поданството е " свещено ".

Известен съветски блогър съобщи, че по-строгите административни ограничения няма да решат всички проблеми на миграцията към Русия и се застъпи за мигрантите да се причислят към строителни формирования , с цел да строят казарми и полигони за образование, да прокарват пътища и да строят укрепления с драконови зъби.

Блогърът твърди, че съветската войска към този момент е неефективна в вярното консолидиране на пандизчии в своите бойни детайли и че прибавянето на мигранти към съветските въоръжени формирования в допълнение ще усложни сплотеността на единиците.

Политически офицер от съветския БАРС (Руски военен резерв) съобщи, че частите на БАРС нямат експерти и млади фрагменти. Политически офицер от отряда BARS-13 твърди в изявление, оповестено на 26 август, че междинната възраст на персоналния състав на БАРС е 45 години и че към 30 %  нямат никакъв предходен боен опит.

Малко евентуално е службите за военна регистрация и записване да завършат оповестената по-рано планувана цифровизация на военните регистри до идващия наборен цикъл през октомври. Verstka заяви, че доста служби за военна регистрация и записване не престават да употребяват хартиени документи и към момента не са конфигурирали нови компютри или конфигурирали нов програмен продукт на съществуващи компютри, с цел да улеснят процеса на цифровизация.

Украинското основно ръководство на военното разузнаване (ГУР) заяви на 28 август, че украински партизани са провокирали детонация в казармите на чеченския отряд " Ахмат-1 " на Росгвардията (ОМОН) в Енергодар, окупираната Запорожка област.

ГУР заяви, че детонацията е ранила чиновници на Росгвардия и е развалила транспортни средства. Руски източници настояват, че украински дрон е блъснал постройка на гражданско-военната окупационна администрация на Енергодар.

Руските управляващи евентуално се пробват да покачат изборната интензивност на районните избори през септември, като разрешат на жителите на окупираните от Русия Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска области да гласоподават в изборните секции в окупирания Крим. Окупационната администрация на Херсонска област разгласи на 28 август основаването на 15 извънтериториални изборни секции в окупирания Крим.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че Русия евентуално е отменила плануваното за септември взаимно стратегическо обучение " Запад-2023 ". Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че Русия евентуално е отменила учението, защото съветската войска няма съоръжение и войски заради потреблението им във войната в Украйна и тъй като Кремъл е угрижен за вътрешните рецензии на военни учения по време на война. Русия към момента може да организира учения под надпис " Запад-2023 ", само че в доста по-малък мащаб. Украинското разузнаване заяви по-рано през зимата на 2023 година, че Русия и Беларус възнамеряват да проведат огромни взаимни стратегически учения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР