Украински дронове са ударили тази нощ рафинерия в Калужка област.

...
Украински дронове са ударили тази нощ рафинерия в Калужка област.
Коментари Харесай

Украински дронове удариха още една руска рафинерия

Украински дронове са блъснали тази нощ рафинерия в Калужка област. Първоначално за удара оповестиха съветски Telegram канали, базирайки се на локални поданици. По данни на Телеграм канала Astra дронове са атакували нефтопреработвателния цех " Първи цех ".
 

 
Според Telegram канала SHOT на територията на рафинерията, на към 30 км от Калуга, са се чули гърмежи. Атаката се е случила към 2 часа локално време. В обществените мрежи се появиха и видеа от пожара, зародил след идването на дроновете.
 
The Moscow Times оповестява, че номиналният размер, който се е преработвал годишно в рафинерията " Първи цех " е 1,2 млн. тона петрол.
 

 
Руските управляващи и военни в началото не потвърдиха информация, това се случи сутринта и без да се прецизира типа дружество, което е наранено. По публична информация пожарът към този момент е сподавен и се прави оценка на нанесените вреди.
 
В четвъртък Киев още веднъж удари през нощта рафинерия на територията на Руската федерация. По-късно последва и и удар против огромен цех за преправка на нефт в региона на Башкирия. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР