Украински деца ще бъдат гости на музикалните състави на БНР.

...
Украински деца ще бъдат гости на музикалните състави на БНР.
Коментари Харесай

БНР споделя българската музика с украинските деца

Украински деца ще бъдат посетители на музикалните сформира на БНР. Националното радио ги кани на концертите си с българска фолклорна, класическа и детска музика.

Първата среща на украинските деца с българския фолклор ще е концертът „ Приказки за дребни и огромни “ на Оркестъра за национална музика на БНР. На 19 май в Първо студио на Радиото виртуозите от Оркестъра ще свирят с най-талантливите млади български реализатори. Програмата на концерта е превъзходен метод украинските деца да чуят емблематични български фолклорни творби, изпълнени от техни връстници и най-хубавите ни инструменталисти.

Класическа музика украинските деца ще могат да чуят гратис на концерта „ Славянски празник “ на Симфоничния оркестър на БНР на 20 май в зала „ България “. В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий Радиосимфониците ще изпълнят премиерно новата творба „ Танцов триптих “ на Георги Андреев.
„ Пейте с Радиодеца “ е третият концерт, на който БНР кани украинските деца. Най-малките артисти на националното радио са подготвили вълшебно странствуване в света на българската детска ария на 27 май в Първо студио на БНР и се надяват да зарадват украинските малчугани в навечерието на Деня на детето.   
Безплатни пропуски за украински деца и техните придружители за концертите на музикалните сформира на БНР могат да бъдат получени на входа на събитията, както и да бъдат авансово декларирани в БНР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР