Украинската новинарска агенция Укринформ посочва, че Зеленски е провел заседание

...
Украинската новинарска агенция Укринформ посочва, че Зеленски е провел заседание
Коментари Харесай

Зеленски: Терористичната държава иска да повтори екологичната кат...

Украинската новинарска организация Укринформ показва, че Зеленски е провел съвещание с Щаба на висшия главнокомандващ, с цел да разиска ударите против украинската енергийна инфраструктура и доставката на оръжия и муниции, в това число на системи за противовъздушна защита.

 

„ Терористичната страна желае да повтори екологичната злополука в Херсонска област. Но в този момент освен Украйна, само че и Молдова е под опасност. Водата не се стопира пред граничните стълбове, както и съветската война няма да се спре, в случай че не я спрем ние дружно и в точния момент в Украйна “, се отбелязва в изказване на Зеленски, оповестено в информационното приложение „ Телеграм “. Украинският президент счита, че „ провокациите са в действителност съществени “.

Данни на „ Укренерго “, представени от Агенция Франс Прес, гласят, че през днешния ден в три области на Украйна (Днепропетровска, Запорожка и Кировоградска) е имало изключително прекъсване на електрозахранването поради съветските удари.

 

Зеленски е изслушал отчетите на министър-председателя Денис Шмигал, на министъра на енергетиката Герман Галушченко и на шефовете на „ Укренерго “ и „ Нафтогаз “ (Володимир Кудрицки и Олексий Чернишов) за вредите и работата по възобновяване.

Той посочи, че на срещата са били разисквани най-ефективните способи за физическа отбрана на инфраструктурни обекти.

 

„ Необходимостта от противовъздушна защита излезе на напред във времето. Поради интензитета на съветския обстрел е належащо да попълняме запасите си по-бързо. Наредих усилване на работата с сътрудниците. Разчитаме на бързата им реакция “, акцентира украинският водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР