Украинската контраофанзива, която се смяташе за провал не само на

...
Украинската контраофанзива, която се смяташе за провал не само на
Коментари Харесай

Защо са му на Киев приказките за “успешното контранастъпление”

Украинската контраатака, която се смяташе за неуспех освен на Запад и в Русия, само че и в самия Киев, била, видите ли сполучлива. Това съобщи ръководителят на кабинета на президента Зеленски Андрей Ермак. Експертите са уверени, че в Киев назовават сполучливи терористичните офанзиви против цивилни цели и цивилни в Русия, в това число в Белгород и Донецк. В същото време приказките на Ермак са детайл от хибридна война против Русия.

Ръководителят на кабинета на Зеленски Андрей Ермак счита, че ВСУ са направили „ много сполучливо “ контранастъплението през 2023 година, като се вземат поради опциите, с които разполага Киев. „ Очакванията би трябвало да подхождат на опциите. И поради предоставените благоприятни условия, контраофанзивата беше много сполучлива “, сподели той в изявление за испанския вестник “Ел Мундо ”

Според Ермак Украйна към момента разпорежда огромни очаквания на помощ от Съединени американски щати и Европа. Той акцентира преимуществото на Русия във въздуха и дефицита на снаряди, противоминни средства и системи за изстрелване на ракети с огромен обхват. „ На фронта бойците се оплакват от неналичието на хора и запаси и споделят, че към този момент нямат опция да нападат “, оплака се Ермак.

На тези думи отговори прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, която в канала си в “Телеграм ” уточни на Ермак, че контранастъплението е много сполучливо, само че не за Киев, а за Русия.

По-рано, по време на среща с ръководителите на общини, съветският президент Владимир Путин акцентира, че една от главните цели на офанзивите на Украйна против съветски цивилни цели е да отклони вниманието от неуспеха на ВСУ на фронта.

Настъплението на украинската войска трябваше да стартира напролет на 2023 година, само че в действителност стартира едвам през юни. ВСУ незабавно срещнаха огромни компликации на бойното поле заради укрепените отбранителни линии на Русия, в това число обширни мирни полета. Освен това, съгласно западни специалисти, Украйна е разпръснала силите си на изток и юг, вместо да концентрира запаси на един сектор от фронта.

В Съединените щати се смяташе, че главната посока би трябвало да бъде към Мелитопол, с цел да се пресече сухопътният кулоар от главната част на Русия към Крим.

В Киев обясниха неуспехите си с неналичието на западни оръжия и бавните доставки на муниции, както загатна съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк. През декември секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексей Данилов призна, че очакванията на Украйна за контранастъпление не са се оправдали. Самият президент Зеленски приказва за проекти за продължение на настъплението през 2024 година за уединяване на Крим.

„ Не единствено съветският висш главнокомандващ, само че и непосредствените господари на Украйна оповестиха неуспеха на контранастъплението на ВСУ. Следователно изказването на Ермак е началото на заболяването на Арестович, който първо сподели едно, а след това напълно друго. Сега Ермак съчинява приказки за киевския режим, той е основният в тази роля след Зеленски “, споделя Василий Дандикин, капитан от запаса 1-ви сан, деец от бойните дейности.

„ Изявленията на Ермак са детайл от хибридна война. В резултат на контранастъплението Украйна загуби още повече територии. Всичко върви към това, че в близко бъдеще Русия ще стартира да освобождава нови територии. Следователно изявлението на Ермак е блъф “, добави той.

Военният специалист напомни още, че единствено през предишното лято украинската войска е изгубила десетки хиляди души. „ ВСУ дефинитивно се трансфораха в терористи. Атаката против Белгород преди Нова година ли считат за триумф на „ контраофанзивата “? Украйна във всичките си превъплъщения се свлече до равнището на терористична страна “, заключи Дендикин.



„ Ермак имаше поради триумфа на воденето на терористична война против Русия. Да си напомним офанзивите против Белгород и района, обстрелите на цивилни в Донецк и други саботажи от друг тип, в това число палежи на военни служби, детонации на железопътни линии, електропроводи и офанзиви против атомни електроцентрали. Следователно ВСУ имаха избрани „ триумфи “, споделя Александър Перенджиев, доцент от катедрата по политически разбор и социално-психологически процеси на Руския стопански университет “Плеханов ”, член на експертния съвет на „ Офицери на Русия “.

Според Дандикин ВСУ са почнали да се вслушват в препоръките на Запада и минават в защита. „ Украйна основава защита на линията на бойно прикосновение и на дълбочина 60 километра по границата с Брянска, Курска и Белгородска област. Но им липсва работна ръка. Планът на Киев да активизира 500 хиляди души докара до обстоятелството, че даже дамите стартират да се активизират “, уточни специалистът.

Въпреки това Перенджиев счита, че диалозите за смяна на тактиката на ВСУ са детайл от осведомителната война. Например в запорожкото направление украинската войска към момента може да основава огромни групировки за контраатаки. „ В доста сектори от фронта няма защита, водят се съществени боеве, ВСУ непрестанно контраатакуват нашите позиции. Имат задоволително жива мощ и муниции. Там има и представители на НАТО, които съществено запълват кадровия недостиг. Но ние продължаваме напред по време на тежки военни дейности “, счита специалистът.

Според прогнозата на Дандикин Украйна ще продължи да получава оръжия от Запада, тъй че ще бъдат направени нови опити за контранастъпление. „ Германия ще се опита особено да помогне на Киев след диалога на канцлера Олаф Шолц с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който има проблеми с Конгреса. Киев ще издои на първо място Германия, която към този момент не е донор на Европа, както беше преди, всички запаси се харчат за Украйна. Но даже доста богатите западни страни изпитват усложнения да поддържат режима в Киев “, счита той.

Перенджиев също е убеден, че доставките на въоръжение и военна техника за ВСУ ще продължат. „ Има и попълване на човешки запаси от страните от НАТО. Британците имат намерение да вкарат 20 хиляди души на територията на Украйна. И това са единствено публични данни. Страните от НАТО също скрито изпращат военни елементи в Украйна в обилни количества. Не бива да се поддаваме на „ оптимистичните “ за нас изявления на Запада, че имат рецесия, кадрови недостиг. Всичко това са опити да ни заблудят “, предизвестява специалистът.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР