Украинската атомна електроцентрала в Запорожие, която е под руска окупация,

...
Украинската атомна електроцентрала в Запорожие, която е под руска окупация,
Коментари Харесай

МААЕ: АЕЦ Запорожие отново има резервно захранване

Украинската атомна електроцентрала в Запорожие, която е под съветска окупация, още веднъж има аварийно зареждане - четири месеца откакто го загуби, съобщи през днешния ден ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за атомна сила (МААЕ) Мариано Гроси, заяви „ Киев Индипендънт “.


Електроцентралата, която е най-голямата в Европа, " е обвързвана още веднъж с единствената си налична аварийна преносна линия, четири месеца след загубата ѝ, само че обстановката с електричеството в обекта остава извънредно нестабилна поради продължаващия боен спор и не е устойчива ", съобщи Гроси.

Според него връзката на централата " с единствения останал далекопровод от 330 киловата, от общо шест такива аварийни линии, съществували преди спора, е била прекратена на 1 март заради щета от другата страна на река Днепър и е била възобновена вечерта на 1 юли, а работата по свързването на далекопроводите е била възпрепятствана от сложната обстановка със сигурността в южната част на страната ".

Енергоатом, компанията, която експлоатира атомните електроцентрали в Украйна, съобщи, че преди да бъде възобновено аварийното зареждане, централата " е " висяла " единствено на една линия за връзка с националната електропреносна мрежа и е претърпяла седем цялостни спирания на електрозахранването ".

Запорожката атомна електроцентрала е под съветска окупация, само че се експлоатира от украински служащи.

Украйна разчита в огромна степен на нуклеарната сила за произвеждане на електрическа енергия, тъй че би изгубила 20 % от вътрешния си потенциал за произвеждане на електрическа енергия, в случай че Русия я резервира. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР