Украинската армия съобщи за успешна контраофанзива срещу руските войски в

...
Украинската армия съобщи за успешна контраофанзива срещу руските войски в
Коментари Харесай

Украйна съобщи за успешна контраофанзива в райони около Киев



Украинската войска заяви за сполучлива контраатака против съветските войски в региони към Киев. Военноморските сили на Украйна настояват, че са унищожили съветския десантен транспортен съд " Орск " на пристанището в Бердянск, само че няма удостоверение от съветска страна. 

Украинските сили са отблъснали съветските елементи тук-там сред 35 и 70 километра, само че съветската войска не е спряла дейностите за затваряне на кръга към Киев, посочи представител на украинското министерство на защитата. По украински данни 80 % от територията на Ирпен още веднъж е под украински надзор.

Шестима са починалите, а 15 са били ранени при обстрел в Харков, оповестиха от регионалната администрация. Губернаторът на Харковска област опроверга изказванието на съветския боен представител, че съветските сили са наложили цялостен надзор над град Изюм.

Около 100 000 души остават блокирани в Мариупол без храна, вода или отопление. Руските войски нападат града по суша, вода и въздух през последните дни, а разрушенията към този момент са на всички места, само че украинската опозиция устоява. Украинските управляващи оповестиха, че към 15 000 поданици са били „ незаконно депортирани “ в Русия. От съветска страна се показва, че през последните дни са пристигнали рейсове с неколкостотин „ бежанци от Мариупол “.

Надлежните евакуации от Украйна са немислими без авансово съглашение сред украинската и съветската войска, съобщи ръководителят на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер след среща с съветския външен министър Сергей Лавров:

" Смятаме, че сме изправени пред доста комплицирана фронтова линия сега в Украйна, като доста хора се намират в капан сред враждуващите. Не е допустимо да се мисли за достъп или евакуация, било то от Мариупол или от някое друго място, в случай че нямаме твърдо и в детайли съглашение сред военните на терен. "

Маурер, който беше и в Украйна предходната седмица, съобщи, че по време на диалозите си в Москва ще сложи въпросите за военнопленниците, безследно изчезналите и арестуваните цивилни.

Днес се е състоял първият пълностоен продан на военнопленници сред Украйна и Русия, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР