Украинската армия казва, че нейните войски напредват в южната Запорожка

...
Украинската армия казва, че нейните войски напредват в южната Запорожка
Коментари Харесай

Украйна твърди, че напредва на юг, докато силите на изток задържат руското нападение

Украинската войска споделя, че нейните войски напредват в южната Запорожка област и възпират настъплението на съветската войска към Харковска и Донецка област на изток.

Генералният щаб на въоръжените сили заяви във вечерната си сводка, че съперникът е нанесъл 43 въздушни удара и 17 офанзиви с реактивни залпови системи. В сводката се споделя, че съветската войска продължава да концентрира главните си старания в регионите към Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Мариинка, където не престават тежки боеве. През денонощието е имало към 20 бойни конфликта.

Във вечерното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски като сподели че съветските сили на юг и изток разполагат с всички вероятни запаси, с цел да спрат украинските бойци да напредват.

" Всички би трябвало да разберем доста ясно, допустимо най-ясно, че съветските сили в нашите южни и източни земи вършат всичко допустимо, с цел да спрат нашите бойци ", сподели Зеленски, откакто ръководи среща с висши командири.

" И на всеки хиляда метра напред, всеки триумф на всяка бойна бригада заслужава нашата признателност ", добави той.

Няколко украински района оповестиха въздушна паника по-рано на 14 юли, защото Русия изстреля нов кръг от ирански дронове, причинявайки вреди и ранени, споделиха районни чиновници.

от украинската противовъздушна защита над индустриалния град Кривий Рог в южната област на Днепропетровск, заяви регионалният шеф Сергий Лисак в Телеграм.

" Въпреки това, не беше допустимо да се унищожат всички безпилотни самолети и комунална компания беше развалена в Кривий Рог ", написа Лисак, като добави, че локална транспортна компания и няколко здания също са били развалени, унищожено е и до момента в който особено промишлено съоръжение. 56-годишен мъж е с леки пострадвания.

Ръководителят на Съвета за защита на Кривий Рог Александър Вилкул сподели в Телеграм, че макар вредите комуналните услуги в града работят.

Украинската противовъздушна защита заяви, че е свалила 16 от 17-те ирански дрона, употребявани от Русия при офанзивата.

Четвъртият следващ ден на удари с съветски дронове пристигна ден откакто минимум двама души бяха убити, няколко бяха ранени и бяха нанесени материални вреди в Киев и други украински райони.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР