Украинската 82-ра бригада, която неотдавна се включи в контраофанзива на

...
Украинската 82-ра бригада, която неотдавна се включи в контраофанзива на
Коментари Харесай

Forbes: 82-ра бригада на ВСУ претърпя загуби веднага след влизането си в бой

Украинската 82-ра бригада, която наскоро се включи в контраатака на Киев, е изгубила най-малко 10 % от американските бронирани машини за разминиране M1132 Stryker, които има на въоръжение. Това оповестява списание Forbes.

Според списанието бригадата " незабавно е почнала да губи воъръжение ", а тази седмица са били отписани най-малко две от 20-те машини М1132, оборудвани с тралове за почистване на полета. Списанието показва като най-вероятна причина за повредата на оборудването детонация на мини, които екипите му е трябвало да обезвредят.

Както отбелязва " Форбс ", в началото подразделението се е състояло от 14 танка Challenger 2 английско произвеждане, 40 немски верижни бойни машини на пехотата (БМП) Marder и 90 бронирани БМП Stryker. Бригадата е била в запас, само че неотдавна е почнала да извършва бойни задания в местността Работино, показва списанието.

По данни на съветското министерство на защитата украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни насам. По данни на министерството за два месеца украинските въоръжени сили са изгубили повече от 43 000 военнослужещи и към 5000 единици разнообразни оръжия, в това число 26 самолета и 25 танка " Леопард ". Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не са имали триумф в нито едно направление.

 

Източник " Гласове "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР