Украинска пристанищна инфраструктура“ беше повредена при руска ракетна атака, извършена

...
Украинска пристанищна инфраструктура“ беше повредена при руска ракетна атака, извършена
Коментари Харесай

Украйна съобщава за повредена пристанищна инфраструктура при руска атака тази нощ

Украинска „ пристанищна инфраструктура “ беше развалена при съветска ракетна офанзива, осъществена тази нощ против южния град Одеса, часове след приключването на периода на зърнената договорка, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„ Шест ракети „ Калибър “ бяха изстреляни от водите на Черно море към Одеса “, се споделя в изказване на украинското Южно оперативно командване и се прибавя, че ракетите са били унищожени от противовъздушната защита, само че парчета от тях са „ развалили пристанищната инфраструктура и няколко частни къщи “.

Двадесет и един носещи експлозиви безпилотни летателни апарата „ Шахед-136 “ също са били унищожени в региона на Одеса и четири други в региона на разположения по-на север град Николаев, където е била ударена индустриална инфраструктура, заяви същият източник. Пожар е избухнал в неизяснен обект в пристанището на Николаев късно нощес, сподели кметът на града. Пристанищният град също обезпечава на Украйна изход на Черно море. „ Това е много съществено “, сподели кметът Александър Сенкевич за пожара в „ Телеграм “.

Общо, съгласно украинските военновъздушни сили, 36 безпилотни летателни апарата „ Шахед “ и шест ракети „ Калибър “ са били ориентирани тази нощ към украинска територия, основно на юг. 37 от тях са били унищожени от противовъздушната защита, както и разследващ дрон “.

Тази вълна от офанзиви е " в допълнение доказателство ", че Русия " желае да заплаши живота на 400 милиона души в разнообразни страни, които зависят от украинския експорт на храни ", разяснява в „ Телеграм “ ръководителят на администрацията на украинския президент Андрий Ермак.

Москва разгласи през вчерашния ден края на договорката за зърно, подписана през юли 2022 година с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция. Договореността беше от решаващо значение за световните доставки и разреши износа на 33 милиона тона украински селскостопански артикули макар войната, напомня Агенция Франс Прес.

Одеса постоянно е била атакувана след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година, макар че пристанището беше част на договорката, позволяваща безвредния черноморски експорт на зърно.

Ръководителката на американската Американската организация за интернационалното развиване Саманта Пауър, която разгласи над 500 $ милиона филантропична помощ по време на вчерашното си посещаване в Украйна, се чака се да посети през днешния ден Одеса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР