Украинката Елина Свитолина отстрани Виктория Азаренка (Беларус) и се класира

...
Украинката Елина Свитолина отстрани Виктория Азаренка (Беларус) и се класира
Коментари Харесай

Елина Свитолина надви Виктория Азаренка и се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън

Украинката Елина Свитолина в профил Виктория Азаренка (Беларус) и се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Англия по тенис при дамите.

Заемащата 76-а позиция в света Свитолина се наложи над 19-ата сложена Азаренка след поврат с 2:6, 6:4, 7:6(9) в среща от четвъртия кръг на шампионата. Мачът продължи 2 часа и 49 минути.

Елина Свитолина поведе с 3:0 в третия сет, само че позволи равнене. В тайбрека тя изостана с 4:7, преди да обърне до 8:7 и след това да завоюва дуела.

Epic. Elina outlasts Victoria Azarenka in a rollercoaster three-set thriller to progress to the quarter-finals 2-6, 6-4, 7-6(9)
— Wimbledon (@Wimbledon)

На четвъртфиналите украинската тенисистка ще се изправи против лидерката в схемата Ига Швьонтек от Полша.

Виктория Азаренка бе шумно освиркана от публиката при излизането си от Корт №1 след срещата със Свитолина. Украинката поддържа решението си да не се ръкува с тенисисти от Беларус и Русия. Азаренка я поздрави с вдигната ръка преди да напусне корта, само че получи освирквания, като не стана ясно дали почитателите помислиха, че дали тя не желае здрависване.

„ След раждането на щерка ми, това е най-страхотният миг в моя живот. Мачът беше доста сложен. Когато изоставах с 0:2 във втория сет, чух публиката и ми се доплака. Наистина желаех да победя през днешния ден. Днес почитателите ми дадоха доста мощ. Мислех какъв брой хора ме гледат вкъщи и ме поддържат. Знам какъв брой доста значи тази победа за тях. Всеки миг, в който могат да споделят благополучие е специфичен. Мислех за сложните моменти в Украйна. Не мога да се окайвам, просто трябваше да се боря “, съобщи Елина Свитолина след мача.

Виктория Азаренка не бе удовлетворена от почитателите на Уимбълдън след освиркванията, които получи.

„ Не мога да управлявам публиката. Не съм сигурна, че доста хора схванаха какво се случва. Не беше почтено, само че какво да направя. Не съм направила нещо неприятно, само че не преставам да получавам друго отношение от време на време. Уважавам това, че тя не желае да се ръкува с тенисисти от Русия и Беларус. Какво можех да направя? Да заставам и да очаквам? Няма нищо, което да можех да направя, което да е вярно и мисля, че демонстрирах почитание към решението ѝ. Мачът беше страховит, а хората се концентрират единствено върху ръкостискането “, сподели Азаренка и загатна, че някои може да са били пияни.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР