Указание за заличаване на регистрацията на всички кандидати за кметове

...
Указание за заличаване на регистрацията на всички кандидати за кметове
Коментари Харесай

ЦИК даде указания на ОИК-Перник да се заличи регистрацията на четирима кандидати за кметове на кметства

Указание за изтриване на регистрацията на всички претенденти за кметове на четири кметства - " Изток ", " Църква ", " Бела вода " и " Калкас " е изпратила Централната изборна комисия до Общинската изборна комисия в Перник, потвърдиха от ОИК.

В претекстовете е посочено, че четирите кметства, намиращи се на територията на града, не попадат в обновения лист на Националния статистически институт към датата 4 август т.г. и затова в тях не следва да се организират локални избори през октомври.

До обстановката се стигна след обжалване пред ЦИК на решения на ОИК за изтриване регистрацията на трима претенденти за кметове в кметствата " Изток ", " Църква " и " Калкас " заради липса на регистрация по непрекъснат или сегашен адрес на територията на обитаемото място.

Въпросът със заличаването на всички регистрации на кандидат-кметовете на пернишките кметства " Изток ", " Църква ", " Бела вода " и " Калкас ", е казус, сподели ръководителят на ОИК Румяна Петрова. Тя посочи, че на този стадий от ЦИК е указано единствено да не бъдат провеждани избори в гореизброените, само че за закриването им не може да се приказва, защото такова решение се взема от Общинския съвет, а не от ОИК. Петрова разяснява, че фактически има взето решение от съветниците в Перник към 2015 година за незакриване на кметствата.

По-късно през днешния ден се чака на съвещание на ОИК в Перник да бъде взето решение по проблема.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР