Ужасният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от

...
Ужасният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от
Коментари Харесай

Тенисистка се свлече на корта заради лошия въздух в Австралия

Ужасният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от мача си по време на квалификациите за Australian Open 2020.  Словенката Далила Якупович  се отказа от квалификационния си мач за Откритото състезание на Австралия против Стефани Фьогел . Причината - здравословни проблеми, провокирани от мръсния въздух в страната. По време на едно от разиграванията Якупович стартира да кашля мощно и се свлече на корта, написа
Канадката Южени Бушар, която е финалистка на Уимбълдън за 2014-а година, също напусна корта , усещайки болежка в гърдите по време на мача си против Ю Яоди от Китай. Все пак Бушар се завърна да доиграе финалния сет и завоюва срещата си.

 

Distressing scenes in the Australian Open qualifiers in Melbourne as Dalila Jakupovic is forced to retire when bushfire smoke brings on a coughing fit
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)

Лошият въздух, породен от стихийните пожари в Австралия, накара уредниците краткотрайно да прекратят тренировките за шампионата във вторник, като квалификацията също стартира по-късно .

„ По-нататъшни решения ще се взимат въз основа на данните на мястото и след съвещания с нашия медицински екип. Ще работим и с Бюрото по метеорология, както и учени ”, споделиха от уредниците на първия шампионат от Големия шлем за годината.

Въздухът във втория по величина австралийски град Мелбърн, както и в други елементи на австралийския щат Виктория през днешния ден е с най-влошено качество в света поради дима от продължаващите горски пожари, предаде ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР