Ужасът и паниката в залите за лекции, коридорите и стълбищата

...
Ужасът и паниката в залите за лекции, коридорите и стълбищата
Коментари Харесай

Убиецът от Прага: Разследван е за три убийства преди стрелбата в университета


Ужасът и суматохата в залите за лекции, коридорите и стълбищата на историческата постройка на факултета по изкуствата на Карловия университет в Стария град на Прага се развихриха за 21 минути, заяви Би Би Си

Чехите осъзнават, че убийствата на стрелеца от Прага не са почнали там.

Преди Давид Козак да остави 14 души мъртви в университета, той простреля татко си по-рано същия ден, а в този момент е разследван и за убийството на различен мъж и двумесечната му щерка в гора в източните околности на Прага преди седмица.

Тези убийства в следобеда на 15 декември, шокираха страната. И макар че името на стрелеца фигурираше в листата на обвинените, този лист беше дълъг.

В продължение на дни полицията претърсваше Клановицката гора, откакто очевидец чу изстрели.

" Бяха останали дни до откриването на стрелеца от гората ", съобщи шефът на полицията в Прага Петр Матейчек след стрелбата в университета.

В момента се правят балистични проби и в случай че те потвърдят, че 24-годишният студент е килърът, той ще е оставил след себе си диря от 17 жертви за седем дни.

Полицията е подложена на рецензии за оправянето си с нападението в университета, само че тя твърди, че е работила 24 часа в денонощието по убийствата в гората и не е могла да планува какво ще се случи в центъра на града.

" Не разполагаме с съответни доказателства или информация за какво е решил да направи нещо толкоз извънредно ", съобщи министърът на вътрешните работи Вит Ракусан.

Той не е имал престъпно досие, не е упражнявал принуждение в предишното. По-рано тази година е спечелил премия за бакалавърска работа от Полския институт в Прага.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР