Уилямс загуби четвърти пореден финал и продължава да има 23

...
Уилямс загуби четвърти пореден финал и продължава да има 23
Коментари Харесай

19-годишна спря Серена Уилямс за титлата на US Open

Уилямс загуби четвърти следващ край и продължава да има 23 трофея от Мейджър конкуренциите. Така все продължава да ѝ убягва изравняването на върха на рекордьорката Маргарет Корт от 24 трофеи от Големия шлем, само че тя надали ще се откаже в преследването му, като на този стадий остава с 23. Уилямс за втора поредна години загуби този край, като преди 12 месеца скандално падна от другата млада звезда Наоми Осака (Яп).

Андрееску стана през днешния ден първата дебютантка в " Оупън ерата ", триумфирала на US Open, както и първата канадка, която съумява да завоюва купа от Шлема. Канадката е и първата тенисистка, родена през 2000 година, която печели трофей от най-високо равнище. Победителката прибавя към банковата си сметка 3 850 000 $, а финалистката ще забогатее с 1 900 000.

“Много е мъчно да намеря думи да изразя какво усещам. Тази година се сбъдна една моя фантазия - да бъда на една сцена с същинска легенда в нашия спорт като Серена. Не ми беше по никакъв начин елементарно, пробвах се да се приготвя като за всеки различен мач, да мисля за това, което аз върша, а не върху това, което тя прави. Във втория сет публиката несъмнено беше проблем за мен, тъй като искаше Серена да се върне в мача и да завоюва.

Тя стартира да сервира все по-добре, само че съм удовлетворена от метода, по който заиграх в края. В последните 12 месеца страдах от травми. Вярвам в себе си и не преставам напред. Благодаря на родителите си за всичко, което са сторили за мен. Едва на 19 година съм, пътешествието ми няма по какъв начин да е било дълго. Благодаря ви и продължаваме дружно напред”, сподели канадската тенисистка.

“Борих се за всяка точка, пробвах се да се задържа по-дълго на корта. Благодаря на почитателите за поддръжката. Трябваше да остана по-дълго. Поздравления за Бианка, сподели необикновен тенис.

Радвам се за нея по този начин, както съм била щастлива само след загубите от сестра ми Винъс. Чувствам се горда да бъда на това равнище към този момент 20 години. Благодаря на Господ, че ми дава сили да продължа. Благодарна съм на екипа си, уповавам се скоро още веднъж да се изправя на крака”, разяснява Серена.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР