Уикендът наближава с пълна сила, а ние по традиция прехвърляме

...
Уикендът наближава с пълна сила, а ние по традиция прехвърляме
Коментари Харесай

5 филма, които да гледаме на кино

Уикендът наближава с цялостна мощ, а ние по традиция прехвърляме през разум една освежителна мисъл – какъв филм да гледаме на огромния екран? Ето предложенията ни, които ще ни влеят здравословна доза ентусиазъм и възторг в сегашното.

„ “ – екранизацията на едноименната книга на Франк Хърбърт от 1965 година, оглави бокс-офис класацията в България през първата си седмица на огромен екран у нас, оповестяват от Националния кино център.

Каква е рецептата за този добре скроен лукс? Усилен труд, богата фикция, внимание към детайла и усмивка на предвкусващо самодоволство за сбъдването на една тийнеждърска фантазия на режисьора Дени Вилньов, която дава обещание да се трансформира в класика при фантастиката. Това е и значим аргумент да го уважим, като го гледаме на кино – положителната картина и тон акцентират мощните качества на.

За уикенда от 22 до 24 октомври филмът генерира 132 012 лв., а за целия му интервал на прожекции у нас сумата доближи 151 410 лв.. Лентата на Warner Bros. Pictures, режисирана от Дени Вилньов, е гледана от 12 278 души в България. И несъмнено има за какво - това е един от дребното значими нови филми в киното, което занапред се възвръща от мъглата, в която плува след пандемията и залага на продукции без особена добавена стойност - от комиксови герои до скъпи продукции, които не задържат вниманието.

 
               

В този смисъл – не е изненадващо, че „ Дюн “ измести „ Венъм 2: Време е за Карнидж “ , който предходната седмица беше заел челното място в бокс-офиса, откакто се появи на огромен екран на 15 октомври. Продукцията на Sony Pictures притегли 3288 фенове през уикенда и събра 36 727 лв. от продажбата на билети в България. И въпреки да ни се коства, че продукцията сервира по доста от добре познатото в комиксовия свят - почитаме усета на всеки почитател, който е любопитен да надникне към всяко продължение на подобен вид филми.

Най-новата продукция за Джеймс Бонд – „ Смъртта може да изчака “ , която от 4 седмици се прожектира в страната, също прави крачка обратно с една позиция. Дълго чаканата лента се сблъска с голям брой премеждия и отлагания на премиерата поради пандемията, само че последната среща с Даниел Крейг в ролята на Aгент 007, беше наложителна в листата на всеки обожател. Лентата е гледана от 2012 души, които са донесли 23 955 лв. доходи. За месец на огромен екран в България „ Смъртта може да изчака “ е генерирал 870 471 лв.. Не може да се отхвърли, че екшън феноменът е същинско събитие, което постоянно се вписва със жанр. Фактът, че Даниел Крейг неотдавна се разгласи за отегчителен човек, който няма доста общо с Бонд, тъй като е автентичен домошар, пък ни накара да изпитаме неприкрита благосклонност към него.

 
               

Четвъртата и петата позиция в бокс-офиса си разделят новата анимация на Walt Disney „ Бъгнатият Рон “ и филмът на ужасите „ Хелоуин убива “ . „ Бъгнатият Рон “ е добра опция да заведем най-малките членове на фамилията си на кино и да ги разнообразим от назъбените контури на ограничаващото онлайн образование. Филмът споделя историята на срамежливото момче Барни, което има проблеми с общуването със своите връстници в учебно заведение. За рождения си ден Барни получава мечтания от него цифров приятел, който се оказва по-различен от останалите. Роботите провокират нескрита възхита в детските очи, а цифрите напълно недвусмислено го потвърждават - 2613 души са гледали кино лентата през първия му уикенд по кината.

„ Хелоуин убива “ пък събра 18 799 лв. доходи от прожекции през последния уикенд. Като се има поради, че напълно скоро ще разполага със свойска атмосфера – наближаването на празника има късмет да го изстреля нагоре. Междувременно даже и да нямаме опция да отидем на кино по една или друга причина, можем умерено да си напомним един откъс на Дени Вильов, който да ни води в тъмни времена - " Животът е къс. Длъжни сме да се опитваме да реализираме невъзможното. "

 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР