УЕФА взе решение да присъди служебна загуба на Слован (Братислава)

...
УЕФА взе решение да присъди служебна загуба на Слован (Братислава)
Коментари Харесай

Шампионът на Словакия е аут от ШЛ заради COVID-19

УЕФА взе решение да присъди служебна загуба на " Слован " (Братислава) срещу КИ " Клаксвик " (Фарьорски о-ви) в I квалификационен кръг за Шампионската лига, с което в действителност извади тима от шампионата. Причината за това са огромният брой футболисти с позитивни проби за COVID-19 в словашкия първенец.

" Слован ", чийто капитан е българският национал Васил Божиков, трябваше да играе гостуването си на 19 август, само че мачът в началото беше отсрочен за 21 август поради случай на ковид в тима. УЕФА даде опция на " Слован " да добави състава с нови футболисти. При идването на втората група от Словакия обаче се оказа, че има различен инфектиран състезател. Така " Слован " завърши присъединяване си в ШЛ без игра, само че въпреки всичко ще има опция да продължи във II квалификационен кръг за Лига Европа. КИ " Клаксвик " пък по длъжностен път доближи до втората пресявка в ШЛ, където на следващия ден ще гостува на швейцарския " Йънг Бойс ".

От " Слован " обаче оповестиха, че ще апелират решението. От клуба изложиха и своята версия - при идването на Фарьорските о-ви е открит един инфектиран, при което управляващите упорстват целият тим да бъде подложен под карантина и да не играе. Същото се случва и при идването на полета с спомагателните играчи, където един от тях е с позитивен тест. От " Слован " настояват, че локалните управляващи по всякакъв начин са се опитвали да не позволен словаците да играят и по този начин КИ " Клаксвик " да продължи напред по длъжностен път. Клубът от Братислава разгласи, че ще апелира решението на УЕФА.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР