УЕФА най-вероятно ще изключи българския футбол от евротурнирите заради отказ

...
УЕФА най-вероятно ще изключи българския футбол от евротурнирите заради отказ
Коментари Харесай

Филипов от „Колежа“ прати БФС на гара Филипово

УЕФА най-вероятно ще изключи българския футбол от евротурнирите поради отвод за домакинство на авансово планувана кварификационна среща при публикуван интернационален документ за стадион Ботев

В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава през днешния ден решението си от петък, а точно – няма опция да даде на БФС за прилагане стадион „ Христо Ботев “ в интервала 14-16.11.2023 година

В свое мнение от през днешния ден Илиян Филипов, строител на Колежа посредством ДЗЗД „ Колежа “, оповестява, че периодите за преустановяване на строителните действия, демобилизация и привеждане на строителната площадка във тип, в който тя няма да заплашва живота и здравето на жителите, е прекомерно къс и няма по какъв начин това да се случи за посочените дати.

Припомняме, че оборудването е сертифицирано от УЕФА, а отводът да се играе квалификационна среща, авансово планувата там, ще докара до тежки наказания – в това число изваждане на българския футбол от евротурнирите.

Едно такова неотдаване на стадион е като отвод от образуване на спортно съревнование, което значи, че страната не е помогнала на федерацията да си провежда мача, което значи интервенция, което значи изключване от УЕФА. Не приказваме единствено за отнемане на тимовете от присъединяване в европейските шампионати, тук приказваме за блокиране в границите на много дълъг интервал на целия футбол в България. Това е немислимо, няма аргументи да се случи това, това би било безспорна злополука, съобщи шефът на БФС Борислав Михайлов.

Към днешна дата ДЗЗД „ Колежа “ правил строително-монтажни работи на браншове „ Б “ и „ Г “ и прилежащите им паркинги, които били планувани авансово и били част от развой, който не можел да бъде пресечен за толкоз къс период.  Предвидените СМР се правят с тежка техника, прецизират от фирмата-изпълнител.

„ Всички действия са планувани авансово и съобразени само с програмата на ФК „ Ботев “ Пловдив и тяхното осъществяване няма по какъв начин софтуерно и в посочения период да бъдат прекратени и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони “, се споделя в мнението на ДЗЗД „ Колежа “.

Предвид всичко изложено и воден само от грижата за живота и здравето на жителите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „ Христо Ботев “ не може да бъде употребен от БФС в интервала 14-16 ноември 2023 година

Припомняме, че стадион „ Ботев “, за който страна и община потрошиха лизо 70 млн. лв., е лицензиран от УЕФА и към този момент одобри домакинство с Иран, както и редица мачове от родното състезание.

Европейската футболна централа е разпоредила срещата България – Унгария да се играе на този стадион.

Именно заради дадения лиценз от Футболната ни централа са декларирали стадиона за квалификацията.

Всичко по скандалния случай с най-скъпоструващия нов футболен стадион у нас – ТУК.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР