Удовлетворени сме от преговорите с ИТН. Ще вземем окончателно решение

...
Удовлетворени сме от преговорите с ИТН. Ще вземем окончателно решение
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Петър Илиев е бил консултант на БСП в парламента

Удовлетворени сме от договарянията с Има Такъв Народ. Ще вземем дефинитивно решение дали да подкрепим кабинета на Има Такъв Народ, само че след съвещание на партията. Това съобщи ръководителят на Корнелия Нинова по време на брифинг.

Петър Илиев е бил съветник на Българска социалистическа партия по няколко конституционни тъжби и това по този начин, добави Нинова във връзка спряганото име на министър председател от Има Такъв Народ.

Корнелия Нинова удостовери, че са завършили договарянията по секторни политики с „ ИТН “ и има висока степен на съвпадане в целите сред двете политически сили.

На въпрос на БНР дали към този момент има изясненост към параметрите на евентуално съглашение за следване на политики, за каквото левицата упорства, Нинова съобщи:

Нинова удостовери, че са завършили договарянията по секторни политики с „ ИТН “ и има висока степен на съвпадане в целите сред двете политически сили.

„ Петър Илиев е бил съветник на парламентарната група на Българска социалистическа партия по няколко конституционни тъжби, които сме пускали до Конституционния съд - това е по този начин. Моля ви, на въпроси „ в случай че “ да не давам отговор в този момент “, уточни водачът на социалистите.

На въпрос на БНР - дали към този момент има изясненост към параметрите на евентуално съглашение за следване на политики, за каквото левицата упорства, Нинова отговори:

„ Формата, по която да го създадем, остава отворена. Ще продължим диалозите, само че да, ние бихме желали да има съглашение, което да подсигурява, че всичко това, което сме се договорили, ще се свърши “.

„ Демократична България “ е помолила левицата да отсрочат договарянията между тях за идната седмица заради ангажираност, а групата на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ към момента не е дала отговор на отправената покана.

Петър Илиев бе претендент за правосъден министър в проектокабинета, препоръчан от водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов на 12 юли, ден след изборите.

Той е правист, магистър от СУ, учител по конституционно право. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Говори 4 езика, на 43 години.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР