Удостояване със званията Почетен гражданин на град Казанлък на Цветан

...
Удостояване със званията Почетен гражданин на град Казанлък на Цветан
Коментари Харесай

Тържествена сесия на Общински съвет – Казанлък

Удостояване със званията „ Почетен жител на град Казанлък ” на Цветан Цочев и Вписване в Почетната книга на Надя Тончева
На Тържествена сесия на Общински съвет – Казанлък в Исторически музей „ Искра “ през днешния ден бяха отличени двама казанлъчани за изключителни заслуги в културния живот на Казанлък.

Цветан Цочев бе отличен със званието „ Почетен жител на град Казанлък “ за извънреден принос в развиването на културата в Казанлък, за големия труд за запазване на българското танцово изкуство и за разпространение на българския фолклор по света.

Надя Тончева бе удостоена с регистриране в „ Почетната книга на град Казанлък “ за нейните изключителни достижения в региона на музикалното изкуство. Като дълготраен реализатор, възпитател и учител тя е съдействала за предпазване на българското и международно музикално завещание.

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов обърна внимание, че пандемичните последни две години анулираха Тържествените сесии. „ Надяваме се, че предоставената икономическа, здравна и обществена поддръжка, действително и съответно е подкрепила жителите на общината ни в пандемичните условия. “, съобщи Николай Златанов.

Той напомни съществени достижения на Общинския съвет и Община Казанлък през миналите две години. Сред тях Златанов отличи обновяваненто на ДКЦ – Поликлиника, напредъка по стадий 2 на плана за интегриран градски превоз за създаване и възобновяване на инфраструктурата. Председателят на Общински съвет – Казанлък приказва и за огромния план „ Светът на траките “, който включва строително-монтажни действия по три обекта: Вече построената велоалея от град Крън до град Шипка с дължина от 8км., което евентуално я прави най-дългата в страната в извъннаселена територия; социализация на Тракийската гробница „ Оструша “, построяването на туристически комплекс, който е в развой на строителство. Николай Златанов означи и Европейския план “Изграждане на обществени жилища ” – 10 броя, началото на строителството по план „ Изграждане на спомагателен корпус на ППМГ „ Никола Обрешков “ в града, което ще обезпечи прекосяването на децата на едносменен режим на образование. Със средства, предоставени от Министерството на образованието и науката, следва избор на реализатор и по план за създаване на дребен физкултурен салон на Математическата гимназия, с цел да се обезпечат на децата по-добри условия за спорт на закрито, по-добро общо здравословно положение на учениците и мотивация да спортуват. Преди година бе открит подготвителният миникомплекс по футбол, построен със средства предоставени от Български футболен съюз. Новото оборудване е съвременна спортна база за обезпечаване на подготвителен развой на тимове по футбол – деца, юноши и девойки.

През миналите две години бяха ремонтирани три велоалеи, които свързват Казанлък с близки обитаеми места: с. Овощник, с. Бузовград и велоалеята към „ Крънско ханче “.

На тържественото съвещание на Общинския съвет участваха Кметът Галина Стоянова, народни представители на Старозагорски изборен регион, Заместник-областният шеф на област Стара Загора арх. Банко Банов, Почетни жители на Казанлък, Омбудсманът на града Гинка Щерева, удостоени жители с регистриране в Почетната книга на Казанлък, кметове на Община Казанлък в предишни мандати.

В церемонията по почитане с почетни звания участваха и Царица Роза 2022 година Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова.

„ 119-тите Празници на Розата ще останат в историята на община Казанлък със събитието на което преди малко станахме очевидци – почитане със званията „ Почетен жител на град Казанлък ” на Цветан Цочев и Вписване в почетната книга на Надя Тончева. “, съобщи Николай Златанов. „ Да им честитим оценката и да им пожелаем здраве, дългоденствие и да продължат да се развиват в своите професионални сфери, прославяйки Казанлък. Председателят на Общински съвет – Казанлък пожела на всички прекрасен празник: „ Изпълнен с доста въодушевление, наслада и усмивки, а на гостите на Казанлък, да отнесат със себе си прелестни и вълнуващи усещания от града ни. “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР